Imatge d'arxiu dels peus d'un nadó

Una mare abandona el seu bebè de tres mesos en un caixer a Múrcia

La jove mostrava signes d'haver begut i justificava els fets per la deixadesa del pare

Agents de la Policia Nacional han detingut aquest divendres, 4 de setembre, una jove de 19 anys per abandonar al seu bebè de tres mesos en un caixer automàtic situat en la Plaça Calderón de Lorca, a la Regió de Múrcia.


Els fets es produïen durant el dia d'ahir, concretament prop de les 15.00 hores de la tarda, quan la jove, de nacionalitat equatoriana, abandonava el seu petit en el cotxet per causes que encara es desconeixen.

Pel que sembla, la detinguda mostrava símptomes evidents d'embriaguesa i, segons avança 'El Caso', hauria assegurat haver abandonat el nen per la deixadesa del pare, que ni tan sols li dona «cinc euros» per cuidar el bebè. Els agents van localitzar el pare de la criatura, també de nacionalitat equatoriana.

El pare hauria alertat la policia de les intencions de la mare

Les alarmes saltaven quan la policia rebia l'avís que hi havia un nadó abandonat a la seva sort enmig del carrer, al costat del caixer. A l'interior del cotxet, hi havia també la documentació del petit, cosa que, a part de demostrar que la mare no tenia intenció de tornar, permetia a la policia localitzar el pare, un jove de 26 anys de la mateixa localitat, que es trobava precisament per la zona a la recerca del seu fill.

L'home hauria alertat també prèviament la policia, després que la jove s'emportés el nadó de casa els avis posteriorment a una discussió telefònica en la qual hauria dit clarament que deixaria el petit en un caixer, segons avançava 'La Opinión de Múrcia'. 

Finalment, la mare tornava a aparèixer al lloc dels fets, visiblement beguda, iniciant una discussió amb la seva parella, pare del nen, enmig del carrer i davant de la policia, que investigava el cas. «Com que no li dones ni cinc euros al meu fill, l'he deixat al caixer», cridava la jove, a qui acabava detenint la policia per un delicte d'abandonament d'un menor.