Un jove podria entrar a presó per tocar el pit a una noia en un bus a Manresa

La fiscalia demana dos anys de presó per a ell

Imatge dels jutjats de Manresa, on ha tingut lloc la vista sobre el cas
Imatge dels jutjats de Manresa, on ha tingut lloc la vista sobre el cas | Twitter

Un jove, acusat de tocar el pit a una noia quan tots dos viatjaven en un autobús de Manresa, s’enfronta a una condemna de dos anys de presó després de rebutjar un pacte amb la fiscalia per rebaixar la pena. Se l’acusa d’un delicte d’abusos sexuals pel que serà jutjat aquest octubre.

Els fets van tenir lloc el dia 12 de gener d'aquest any. Tot va succeir dintre d'un autobús que feia el trajecte Barcelona-Manresa, quan ja estava a punt d'arribar al seu destí final. Va ser llavors quan el jove va tocar el pit a la noia sense el seu consentiment, segons el relat de la fiscalia.

Va aprofitar que la noia dormia per tocar-li el pit

Concretament, el que va passar és que el noi va aprofitar que ella dormia per fer el que va fer. Cap a les 4.30 hores de la tarda l'autobús acabava d'entrar a Manresa. En aquells moments la noia estava adormida al seu seient i just al seient del darrere es trobava el jove. Aquest va estirar el braç fins a ella i va ser llavors quan li va tocar el pit.

Aquests són els fets que han estat considerats com un delicte d'abusos sexuals pel ministeri públic i tenint en compte el Codi Penal. En aquest sentit, els actes que atemptin contra la llibertat o la indemnitat sexual d'una altra persona han de ser penats, i el Codi Penal preveu penes d'un a tres anys de presó per actes com aquests o multes d'entre 18 i 24 mesos.

Acusat d'un delicte d'abusos sexuals

En aquest cas concret, el que demana la fiscalia pel jove acusat d'un delicte d'abusos sexuals és una pena de dos anys de presó. No només això, sinó que també sol·licita que, una vegada que hagi superat aquest període de temps de condemna, surti del centre penitenciari però sota un règim de llibertat vigilada durant cinc anys més.

Aquesta ha estat la petició de la fiscalia, presentada a la vista feta Jutjat Penal 2 de Manresa, que es confirmarà o no a judici, fixat pel pròxim mes d'octubre. Cal dir que l'acusat no ha volgut arribar a cap mena de pacte per rebaixar la seva condemna.


Comentaris

envia el comentari