Un jove accepta tres anys de presó per intentar matar un noi de 16 anys a Tarragona

Els fets van passar el novembre del 2016 a la plaça dels Carros

Els fets van passar el novembre del 2016 a la plaça dels Carros de Tarragona
Els fets van passar el novembre del 2016 a la plaça dels Carros de Tarragona | Google Maps

Un noi ha acceptat tres anys de presó per apunyalar un menor a Tarragona. Segons recull la sentència, els fets van passar la nit del 3 de novembre del 2016 a la plaça dels Carros quan Youssef A., que aleshores tenia 19 anys, va clavar un ganivet a un noi de 16 anys «actuant amb ànim de matar o sent conscient que podia ocasionar-li la mort». Alhora, el menor, amb el mateix ànim i esgrimint una altra arma blanca, va apunyalar el major d’edat, una acció per la qual la Fiscalia de Menors va incoar diligències. El condemnat no es podrà apropar al menor a menys de 100 metres durant cinc anys, l’haurà d’indemnitzar amb 1.450 euros per les lesions i haurà de pagar les costes processals.

La vista oral estava prevista per al 23 de gener a l’Audiència de Tarragona, però abans de començar el judici la fiscalia i la defensa van arribar a un acord de conformitat. Inicialment, el ministeri públic demanava una pena de set anys i mig de presó per un delicte de temptativa d’homicidi. Arran del pacte entre ambdues parts, el tribunal va dictar sentència ‘in voce’. 

El menor va haver de ser operat per una ferida al tòrax que li va afectar al pulmó

L’agressió es va desencadenar després que els joves, tots dos d’origen marroquí, s’haguessin barallat aquell mateix dia a la tarda. Cap a les onze de la nit es van trobar a la plaça dels Carros, a la Part Baixa de Tarragona, i es van agredir mútuament amb armes blanques. Tot i que el menor d’edat se’n va anar cap a casa, el van haver de traslladar a l’Hospital Joan XXIII, on va ser intervingut quirúrgicament d’una ferida al tòrax amb afectació al pulmó

Al seu torn, el major d’edat va ser atès a l’Hospital de Santa Tecla de diverses ferides superficials a la mandíbula, les mans, les cames i en una orella. Posteriorment, el noi va ser conduït a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. El jutge va acordar el seu ingrés provisional a presó.


Comentaris

envia el comentari