Imatge arxiu maltractament

El drama d’una catalana maltractada: «Em vaig identificar amb les campanyes d'agressions masclistes»

La noia va aguantar el maltractament físic i psicològic de la que era la seva parella durant sis anys i mig

El moviment feminista consciencia cada vegada més. Al programa ‘Via lliure’, de ‘Rac1’, van entrevistar en motiu del 8-M a la Judit,  una jove catalana que va explicar la seva història: va ser maltractada durant 6 anys i mig. La noia va començar a sortir quan tenia 16 anys amb un noi de 20. Feia anys que es coneixien i ell venia d’una família desestructurada, el seu pare és maltractador.

La Judit en conèixer la història del noi va empatitzar de seguida i el va voler ajudar. Tot anava bé fins que  al cap de tres mesos de relació la història va fer un gir de 360º  i el que va començar com a una història d’amor va acabar sent un calvari per a la Judit. La seva parella no només la maltractava físicament sinó que, a més, no volia que ella treballés per tal d’evitar tenir contacte amb altres homes. També li imposava les hores d’arribada a casa  fins al punt que ella va anar perdent, a poc a poc, totes les amistats.

La Judit ha confessat que  l’amenaçava de matar-la a ella o a la gent que «més m’estimo» i, ha afegit que havia de ser a les 21.00 hores a casa si no ell l’amenaçava en matar els gats que havien adoptat «jo corria cap a casa per no fer tard». Ha explicat que com que la seva parella havia viscut tota la vida aquesta situació  sabia com agredir-la: «La cara no es toca perquè és el que més es veu». Per això, eren les cames i els braços les parts del cos que duia sempre plenes de blaus, «perquè és el que et pots tapar més fàcilment».

Imatge arxiu maltractament
La Judit sempre posava alguna excusa quan li preguntaven pels blaus que tenia al cos | Pixabay

 

Un fet concret la va fer reaccionar

La Judit va aguantar durant sis anys i mig els maltractaments que patia diàriament per part de la que era la seva parella. Sempre que li preguntaven pels blaus que duia als braços i a les cames posava qualsevol excusa fins que un dia va passar quelcom que la va fer reaccionar: «Em va pegar a la cara. Mai m'havia pegat a la cara». Va ser llavors, quan la Judit es va mirar al mirall que va ser conscient que allò que estava patint era maltractament, «em vaig identificar amb les fotos de les campanyes de les agressions masclistes» ha declarat a l'entrevista.

Una amiga la va ajudar a denunciar-lo gràcies a això,  la Judit va deixar de viure un calvari i a ell li van retirar les armes que tenia a casa, perquè era caçador, i li van imposar una ordre d'allunyament d'un quilòmetre. Malgrat que ja han passat tres anys dels fets, la Judit assegura que encara no se n'ha recuperat tot i haver fet cursos i anar a la psicòloga: «Em falta sentir-me segura de mi mateixa. Sentir que no deus res a ningú i no haver-te de justificar per tot» ha afegit.