Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Els equips d'emergència practicant les maniobres de reanimació a la víctima amb l'helicòpter del SEM en primer terme

Un jove de 24 anys, en estat crític després de patir un ofegament a la Barceloneta

Els fets s'han produït aquest diumenge, 16 d'agost, a la Barceloneta

Els equips d'emergència practicant les maniobres de reanimació a la víctima amb l'helicòpter del SEM en primer terme
El jove es troba en estat crític després de patir un ofegament aquest matí a la platja de la Barceloneta. | ACN

Un noi de 24 anys es troba en estat crític després de patir un ofegament aquest diumenge, 16 d'agost, a la platja de la Barceloneta de la ciutat de Barcelona. Els fets han succeït poc abans que s'iniciés el servei de socorrisme en aquesta platja que comença a partir de dos quarts d'onze del matí. Un home ha tret de l'aigua el jove en sentir des de la sorra els seus crits d'auxili. Ara, el noi es troba ingressat a l'UCI de l'Hospital del Mar.

Menys socorrisme a Tarragona

Encara pel que fa a salvament marítim, però en un altre punt del país, el servei de salvament i socorrisme de la Creu Roja a les platges de Tarragona està tenint un estiu força tranquil. Així ho reconeix el seu coordinador, Nacho Cancio, en declaracions a l'ACN. La calma s'explica en part perquè un 70% dels dies hi ha hagut bandera verda i en tan sols un parell han hagut d'hissar la vermella, que prohibeix el bany. El fet que hi hagi menys turistes també ha fet que hi hagi un menor nombre de banyistes respecte altres anys, fet que de retruc ha comportat una lleugera reducció de les assistències, que se situen en unes 470 en el que portem d'estiu. Tot i això, el nombre d'avisos que han hagut de fer a la Guàrdia Urbana per comportaments incívics és similar als d'altres anys, un fet que els socorristes lamenten.

Un dels elements als quals els socorristes han de prestar atenció són els salts des de les roques. A la majoria de platges de la ciutat n'hi ha i acostumen a ser un punt de conflicte entre els professionals i els banyistes. «Hi ha gent que creu més i gent que creu menys. La nostra tasca és informar-los que estan fent alguna cosa que no es pot fer o que és perillosa», indica Cancio. En cas que la persona faci cas omís, «s'avisa la Guàrdia Urbana i se n'encarreguen ells».

Entre imprudències d'aquest tipus i altres comportaments no recomanats, en els primers dos mesos de temporada han requerit la presència policial una quarantena de vegades. «L'any passat vam tancar amb una mica més d'un centenar, per tant estem amb uns números bastant similars», detalla.