La noia que va defenestrar el seu nadó a Barcelona al·lega no recordar el part ni el embaràs

Els fets van tenir lloc el juny de l'any passat | La fiscalia demana 24 anys de presó per assassinat

La jove que va defenestrar el seu fill a Barcelona ha estat jutjada avui
La jove que va defenestrar el seu fill a Barcelona assegura que no recorda els fets | Cedida

La noia de 19 anys jutjada per haver tirat pel celobert el nadó que acabava de parir el juny del 2018 a Barcelona ha assegurat que no recorda els fets, i que ni tan sols recorda haver estat embarassada ni haver donat a llum l'infant. Segons ella, des del desembre del 2016 tenia problemes de memòria, tot i que va acabar el Batxillerat, va fer el primer curs de Dret i abans del dia de parir va fer els exàmens. La Fiscalia demana 24 anys de presó per assassinat, mentre la defensa demana al jurat popular un veredicte de no culpabilitat i un internament psiquiàtric.

Segons el relat de la noia, que vivia amb els seus pares i avis al barri de Camp d'en Grassot de Barcelona, va mantenir relacions sexuals amb un noi a qui havia conegut a través d'una aplicació de contactes a finals del 2017, però van deixar la relació. Es va quedar embarassada, tot i que ella diu que no se'n va adonar ni es va engreixar, i fins i tot va seguir tenint la menstruació. Ha explicat que no ho va comentar amb ningú, tot i que la fiscal li ha recordat que hi ha converses amb amics seus on comenta la situació.

  

La noia tenia una vida normal, tant familiar, com d'estudis i amistats, i el mes de juny va fer els exàmens de la universitat, tot i els suposats problemes de memòria que diu que tenia i que no va tractar-se mèdicament. Segons ha explicat, el diumenge 10 de juny (2018) a la tarda era sola a casa, una cinquena planta, i es va trobar malament. Va anar a dutxar-se i el següent que recorda, ha dit, són els seus pares despertant-la amb colònia per revifar-se d'un suposat desmai. No els va dir res i ella tampoc va ser conscient d'haver parit.

El nadó va morir ipso facto

No obstant això, havia donat a llum una nena, d'entre 37 i 40 setmanes de gestació, de poc més de 3 quilos de pes i 54 centímetres d'alçada que va arribar a respirar de forma autònoma. Va tallar el cordó umbilical i la va tirar per la finestra elevada del lavabo que dona al celobert, des de gairebé 23 metres d'alçada. Els politraumatismes i el traumatisme cranioencefàlic que va patir el nadó li van provocar la mort immediata.

Malgrat mostrar penediment, no recorda els fets

No va ser fins dimarts que una veïna va trobar el cadàver i va avisar la policia, que va començar a investigar qui havia parit el nadó i qui l'havia llençat. L'acusada ha explicat que va saber que un nadó havia mort al seu edifici a través de la televisió. Finalment, el 14 de juny la noia va «tenir la sensació» que ella era la responsable i ho va explicar a la policia, tot i mantenir que no recordava haver-ho fet. Des d'aleshores està en presó preventiva.

Durant el judici amb jurat popular que dura tota aquesta setmana a l'Audiència de Barcelona també està prevista la declaració com a testimonis dels pares de l'acusada, i nombrosos pèrits i forenses que hauran de determinar l'estat de salut mental de la noia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari