IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚔 Almenys tres detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra els responsables de Tsunami Democràtic

Un jove de Deltebre necesita urgentment donants de sang del grup A

Les persones interessades poden anar al centre mèdic de la seva localitat o el 16 de març al CAP de Deltebre

La Vall d'Hebron, en arxiu
Aaron Garcia, el jove de Deltebre, està ingressat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona | TarragonaDigital

La família d'Aaron Garcia, un jove de 16 anys de Deltebre, està buscant ajuda pel seu fill. L'adolescent té una malaltia granulomatosa crònica, la qual està caracteritzada per presentar diferents infeccions fúngiques i bacterianes greus. Aaron està ingressat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona per una pneumònia, segons explica l'Aguaita, i aquesta malaltia, ha derivat en una infecció greu que afecta els òrgans del jove.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Fan una crida per trobar donants de sang del grup A

Les necessitats per seguir amb la cura i combatre la malaltia, el jove ebrenc necessita que se li faci una transfusió de granulòcits, un tipus de cèl·lules de sang. Per aquest motiu, els donants de sang han de formar part del grup sanguini A, sigui A+ o A-. Tanmateix, ha de tenir una bona salut, tenir menys de 65 anys i unes bones venes per poder punxar. D'altra banda, com cada donant només podrà fer dues donacions, és necessari tenir un gran nombre de voluntaris.

Per poder ajudar a l'Aaron Garcia i a la seva família, es pot anar fins al centre mèdic de la localitat de cadascú, explicar el cas del noi i dir que volen fer la donació a nom d'Aaron Garcia de Deltebre. Tanmateix, el pròxim dissabte 16 de març, també es podran realitzar donacions al CAP de Deltebre.  Un cop s'hagi comprovat que la sang és compatible amb la del jove ebrenc, es posaran en contacte amb la família i amb l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. 

La durada aproximada de l'extracció de neutròfils és de dues hores. A més, en aquest cas, s'ha de seguir un procediment diferent. Primer, el donant s'ha de prendre una dosi oral de dexametasona —corticoides— i una dosi subcutània de factor estimulant de colònies. Tanmateix, aquest procediment per la donació pot tenir efectes secundaris en els donants. En aquest sentit, en els casos més extrems, pot provocar dolor de les articulacions, mal de cap, febra, nàusees o dolor mandibular. 

Médico y pacientes
La família del jove ebrenc busca urgentment donants del grup sanguini A | TarragonaDigital

 


Comentaris

envia el comentari