Imatge de la celebració del Dia de l'Orgull Gai, amb centenars de persones amb la Bandera de l'Arc de Sant Martí

Un jove gai denuncia una agressió homòfoba a l'estació de metro de plaça Universitat

L'Observatori contra l'homofòbia adverteix que cal «activar mecanismes efectius conta l'LGTBI-fòbia»

Un jove gai ha denunciat a través de les xarxes socials que aquest dissabte al vespre ha patit una agressió homòfoba a l'estació de metro de plaça Universitat de Barcelona. El noi ha explicat que un home se li ha acostat, l'ha començat a insultar i li ha donat una puntada de peu per la seva condició sexual. La víctima ha detallat aquest diumenge a la tarda que es troba bé, que s'ha posat en contacte amb l'Observatori Contra l'Homofòbia i que tramitarà una denúncia als Mossos d'Esquadra.

Precisament, l'Observatori ha advertit a través de Twitter que cal «activar mecanismes efectius conta l'LGTBI-fòbia» i s'ha posat «a disposició de la víctima». Aquesta és la segona agressió LGTBI-fòbica que es produeix a Barcelona en menys de 24 hores. El president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha considerat que «és absolutament necessari activar polítiques públiques efectives que garanteixin els nostres drets i llibertats».

En aquest sentit, cal recordar que divendres una noia transsexual de 19 anys també va denunciar a través de Twitter que havia estat víctima d'una agressió per la seva condició sexual a Barcelona. La jove va detallar que uns individus la van escridassar i insultar i que li van donar dos cops de puny a la cara i diverses puntades de peu.

La Plataforma Trans demana una trobada amb els ministeris d'Interior i Igualtat

La Federació Plataforma Trans ha demanat una reunió urgent amb el Ministeri de l'Interior i amb la ministra d'Igualtat, Irene Montero, per a abordar les agressions cap a les dones trans, després que en menys de 24 hores dues dones joves trans, una a Barcelona i una altra a Madrid, hagin patit dues brutals pallisses.

En aquest sentit, la Plataforma considera que «cal posar fre» a aquesta «greu situació» amb les eines que el mateix Estat de Dret té, perquè no s'arribi a convertir en habitual l'agressió cap a les dones trans.