IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una jove és ignorada en denunciar que un home s’havia masturbat davant d’ella al tren

La noia, de Girona, assegura que ni Renfe ni els Mossos la van atendre quan va explicar els fets

Interior d'un tren de Renfe
L'home, segons denúncia Laura Dueñas, es va masturbar davant d'ella al tren | Cedida

Una jove de Girona, Laura Dueñas, ha denunciat que aquest passat dilluns un home es va masturbar davant seu mentre anava en tren cap a Barcelona. La noia ha explicat al diari ‘ARA’ que va procedir a denunciar els fets a Renfe, però aquests li van dir que «si ja havia passat no hi podien fer res», seguidament va anar als Mossos on li van explicar que com tenia 18 anys i no l’havia tocat, no valia la pena ni posar denúncia perquè quedaria arxivada.

Els fets van passar al tren de mitja distància que surt de Girona cap a Barcelona a les 14.41 hores. Segons el relat de la jove, ella estava en un vagó on hi havia molt poca gent i a prop hi havia un home que la «mirava molt», seguidament es va inclinar per mirar-li les cames i va començar a «fer moviments amb el cos». Després «vaig veure que feia cares de plaer i movia el braç masturbant-se, i vaig marxar corrents».

Quan va passar per costat, Laura Dueñas assegura que l’home «tenia els pantalons abaixats» el que va fer que és poses a cridar. Un passatger va ajudar la noia a buscar algú de seguretat, però no van trobar a ningú dins del tren. Finalment l’home va baixar del vagó a l’estació de Sils. En baixar a Sants, la jove va explicar els fets a un noi de seguretat qui li va dir que «si ja havia passat no es podia fer res», paraules que li van repetir a la taquilla de l’estació.

Els Mossos li van dir que no valia la pena denunciar

Quan va arribar a Cerdanyola del Vallès, on viu entre setmana, la noia es va dirigir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on li van dir que «no servia de res posar una denúncia perquè penalment no es podia fer res, que en ser major d’edat i si no m’havia tocat no era delicte i quedaria arxivat». Segons Dueñas, els Mossos no van voler ni que els enviés les fotos que li havia fet a l’home ni els contactes dels testimonis que ho havien vist tot.

Mossos
Els Mossos van dir a la jove que no es considerava delicte, ja que ella era major d'edat i no l'havia tocat | Mossos d'Esquadra

 

Així que a la nit la jove va decidir fer públic els fets a través d’Instagram. Al matí següent, va rebre una trucada dels Mossos dient que la denúncia «estava incompleta» i que els hi faltaven dades, li van demanar a fotografia de l’home i van procedir amb la denúncia. La jove explica que va ser «una situació super violenta, vaig passar molta por. Si avui queda impune, demà ho patirà una altra noia».

Mossos i Renfe asseguren haver procedit adequadament

Els Mossos asseguren que sí que van tramitar la denúncia des d’un principi però, com no tenien un autor conegut, «s’agafa com a diligència informativa però el tràmit és el mateix i va al jutjat igual». El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha «lamentat i condemnat els fets» i s’ha compromès a revisar els protocols i a «insistir a tots els treballadors a donar suport als clients en situacions similars». A més, Carmona ha instat a tots els passatgers a «denunciar qualsevol agressió o abús».

A més, segons l’article 185 del Codi Penal, només es considera delicte l’exhibicionisme i provocació sexual en presència de menors d’edat o persones incapacitades, si es fa en presència d’un adult només es tipifica com a falta administrativa lleu. Per això, la conselleria d’Interior vol activar un nou protocol per endurir les sancions en aquest tipus de conductes. D’aquesta manera es vol que fets com l’exhibicionisme obscè, la masturbació en espais públics i la injúria sexual es puguin penalitzar amb multes d’entre 1.000 i 10.000 euros.


Comentaris

envia el comentari