La jove morta a mans de la seva parella el dia de Nadal a Sant Adrià de Besòs va denunciar-lo dues vegades en les darreres sis setmanes

En els dos casos, però, va decidir fer-se enrere amb les seves denúncies
El crim ha tingut lloc al barri de la Mina del municipi barceloní | cedida

 

Van passant les hores i es coneixen més i més tristos detalls sobre la dona de 30 anys morta ahir, dia de Nadal, a mans de la seva parella. Des del primer moment, els Mossos d'Esquadra sospitaven que es podia tractar d'un nou cas de violència de gènere, tenint en compte la violenta mort de la víctima, que uns agents van trobar en un descampat del barri de la Mina de la localitat del Barcelonès, al voltant de les 9 de la nit. Amb aquest cas de violència de gènere, ja són nou les víctimes d'aquest 2017 a Catalunya. 

 

Va retirar les dues denúncies que va posar

El que resulta encara més esgarrifós és que la dona va demanar ajuda fins a dues ocasions en les últimes sis setmanes, denunciant la seva parella per maltractament. Ara bé, segons informa 'El Español', la víctima «no va voler continuar» amb les denúncies, i la Fiscalia tampoc va sol·licitar cap mesura preventiva perquè «no hi havia res acordat». 

 

Els agents van localitzar i detenir la parella de la dona, de 34 anys, aquest dimarts al matí, com a presumpte autor de l'homicidi. El cadàver de la jove presentava signes evidents de violència, i ha estat localitzat en un lloc molt proper a les vies de tren, en un descampat del barri de la Mina de la localitat. 

Rebuig a la violència masclista

Des de la Generalitat de Catalunya han condemnat aquest assassinat, i han expressat la seva «determinació» per erradicar la violència masclista. La presidenta de l'Institut Català de la Dona, Núria Balada, ha lamentat els fets, i ha explicat que «en moments tan tristos i xocants és necessària una resposta social i seguir lluitant des de tots els fronts contra les violències masclistes». 

 

En aquest sentit, Balada ha assenyalat que hi ha cultures «on no és possible ni imaginar que un home pugui agredir una dona» i que el que volen és que les violències masclistes «siguin impensables a Catalunya i a qualsevol lloc del món». 

 

Per la seva banda, l'Ajuntament de Sant Adrià ha decidit abaixar les banderes a mig pal en senyal de dol, i ha decidit convocar concentracions en homenatge a la víctima i en rebuig de la violència masclista. 

Comentaris