rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🌞 La previsió del temps cada día al teu Instagram. Segueix-nos fent clic aquí!

Un jove nord-americà pateix deformacions al cap com a conseqüència de les cremades del Sol

Un jove es va afaitar el cap i va sortir al carrer sense protecció per veure les conseqüències

 

Els efectes nocius del Sol sobre la pell humana són àmpliament coneguts. Som conscients que l'impacte directe de l'astre, juntament amb la falta de protecció contra el mateix, comporta greus riscos per a la nostra salut, com les cremades, el malestar general provocat per l'intens dolor, i fins i tot malalties mortals com el càncer de pell. No obstant això, hi ha una conseqüència que no havíem considerat.

 

 

L'ha comprovat Cade Huckabay, un jove nord-americà, resident a l'estat de Texas, qui ha realitzat un estrany experiment per descobrir els efectes que pot arribar a provocar l'impacte solar contra la pell descoberta, desprotegida i que no havia estat exposada al Sol anteriorment. Per a això, es va rapar totalment el cap i va sortir al carrer a gaudir d'un assolellat dia.

 

El resultat va ser inesperat. La falta de pèl, que protegia la pell del crani del Sol, havia augmentat la seva sensibilitat a l'impacte. Per això, les cremades no van ser les habituals, sinó que en aquesta ocasió, les conseqüències van ser deformacions del cap. Quan Cade s'estrenyia un punt del seu front, aquest creava una espècie de forat, el qual no recuperava la seva forma habitual fins passada la mitja hora.

 

Experiment de risc

La demostració realitzada per aquest jove, qui va compartir els seus resultats mitjançant Twitter, va servir per conèixer, de millor manera, l'abast i els riscos que comporta prendre el Sol de manera desprotegida. L'impacte de les radiacions ultraviolades, especialment les UVA i UVB, provoquen grans danys al nostre organisme, els quals es poden transformar en nocives malalties.

 

Entre les conseqüències d'aquestes radiacions, trobem la inflamació i la mort de les cèl·lules de la pell. A més, també es genera un eixamplament dels vasos sanguinis, els quals són els responsables d'enrogir el to de la pell, però que a més pot comportar el dany d'aquests.

 

L'experiment d'aquest texà va servir per demostrar, una vegada més, les greus conseqüències que pot provocar prendre el Sol sense la correcta protecció corporal. A la publicació, el protagonista explicava que «una vegada em vaig afaitar el cap, em vaig cremar molt i em vaig inflar una mica», compartint quatre imatges que demostren el problema que va patir.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris