L'autòpsia confirma que la jove de 13 anys assassinada a Vilanova i la Geltrú va morir arran d'una asfíxia

La petita Laia Alsina va aparèixer amb ferides d'arma blanca, i signes d'ofegament

Imatge del carrer dels fets, amb vehicles dels Mossos i de la policia de Vilanova i la Geltrú.
Imatge del carrer dels fets, amb vehicles dels Mossos i de la policia de Vilanova i la Geltrú. | CatalunyaDiari.cat

L'autòpsia realitzada al cos de la nena de 13 anys assassinada ahir a Vilanova i la Geltrú acaba de confirmar que la petita Laia va morir com a conseqüència d'una asfíxia. Malgrat que el cos estava ple de talls causats per una arma blanca, els metges forenses han trobat un petit objecte a la gola de la nena que li hauria provocat la mort.

A més, també s'han detectat indicis de què la menor podria haver patit abusos sexuals, encara que s'hauran de realitzar encara més proves per poder confirmar-ho o descartar-ho. Cal recordar que el cos de la Laia va ser trobat pels seus tiets amagat sota un matalàs de la casa d'un veí dels seus avis i li faltaven diverses peces de roba, encara que no s'ha especificat quines.

El presumpte assassí vivia al pis de sota dels avis de la nena

La petita Laia havia desaparegut tres hores abans de trobar el seu cos sense vida. Els seus avis l'havien recollit de l'escola i l'havien portat a casa seva, fins que la vinguessin a recollir. El seu pare l'esperava amb el cotxe sota, ella va sortir de casa dels seus avis però mai va arribar al carrer.

Els pares van denunciar la desaparició de la nena i la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van iniciar la cerca. Mentre la mare i el pare eren a comissaria, dos tiets de la menor d'edat, amb una patrulla dels Mossos d'Esquadra, van cercar pels diferents pisos de l'edifici.

Els dos oncles van sospitar del veí del pis de sota i, quan van marxar els agents de la policia catalana, van tornar a trucar a la porta. Un dels dos familiars va agafar l'home i l'altre va entrar a casa. Va recórrer el pis i va ser en una habitació va trobar el cos sense vida de la nena.

Una patrulla de la policia local de Vilanova i la Geltrú va detenir l'home a casa seva. En un primer moment l'home repetia que ell no havia sigut i ara està a l'espera de ser entregat al jutge per declarar. Aquest mateix dimarts, l'home ha estat traslladat de nou al seu pis per tal de reconstruir els fets.

Addicte a la cocaïna i amb trets agressius

El presumpte assassí és un home de 42 anys i veí de Vilanova i la Geltrú, que pateix una forta addicció a la cocaïna, i que ja havia demostrat en més d’una ocasió que tenia trets agressius, tal com han explicat els seus veïns a 'CatalunyaDiari.cat'. Fa un temps havia estat expulsat d’una feina anterior, precisament per haver protagonitzat alguns episodis de violència, en un lloc de treball que es localitzava a Sitges.

Probablement aquesta agressivitat i aquests trets violents siguin els que van provocar que s’acabés separant de la seva exparella, amb la qual tenia una filla que en aquests moments té entre 13 i 15 anys. És a dir, que compartiria franja d’edat amb la Laia, la víctima dels fets.  


Comentaris

envia el comentari