Una jove que va denunciar una violació a Vielha: «Estava plorant i deia que no»

Els psicòlegs consideren que el seu relat és «creïble», però els acusats insisteixen que les relacions van ser consentides

Els dos acusats han reconegut que van mantenir relacions sexuals amb la víctima
Els dos acusats han reconegut que van mantenir relacions sexuals amb la víctima | CatalunyaDiari.cat

Dos homes han reconegut aquest dijous a l'Audiència de Lleida haver mantingut relacions sexuals amb una jove a la sortida d'una discoteca de Vielha el mes d'agost del 2017, però han insistit que van ser consentides. La seva víctima els acusa d'haver-la violat tot i que els va demanar que paressin i la deixessin en pau. «No m'estava resistint amb el cos però estava plorant i deia que no», ha assegurat la jove, que també ha assenyalat que tenia «por» i això li va impedir marxar. 

Els acusats insisteixen que no la van obligar

La víctima, que ara té vint anys, ha relatat que un d'ells la va penetrar primer, i que posteriorment, en arribar el segon acusat, li va dir «ara tu». Els psicòlegs defensen que el testimoni de la jove és creïble, i consideren que es culpabilitza de no haver reaccionat amb més contundència contra les agressions. 

Els acusats es defensen, i asseguren que no la van «forçar», i que en cap moment «va oposar resistència». A més, insisteixen que tot va sorgir «de manera natural i espontània», i que durant els fets la víctima «no va dir que no volgués». Un dels acusats ha assegurat que, després de mantenir relacions amb el primer, que a més és el seu tiet, li va dir «vine». «En cap moment la vaig agafar fort ni res, ni la vaig amenaçar», ha assegurat. 

Els psicòlegs donen credibilitat a la jove

Els psicòlegs que han pogut parlar amb la jove reconeixen que no va ser capaç d'expressar el seu rebuig de forma física, però assenyalen que va plorar i els va dir que no. En aquest sentit, han afegit que la víctima ja va ser abusada sexualment pel seu tiet quan tenia quinze anys, i també va patir una agressió psíquica per part d'una parella amb disset, fets que la fan «vulnerable a tornar a ser víctima d'abusos». 

De moment, els dos acusat es troben a presó preventiva, i la Fiscalia demana per a ells quinze anys de presó, per un presumpte delicte continuat d'agressió sexual. En aquest sentit, considera provat que els dos la van violar per torns, tot i la seva negativa. A banda, també demana una indemnització de 25.000 euros pels danys morals patits. 

La defensa dels acusats sol·licita l'absolució

Pel que fa a la defensa, l'advocat Agustín Martínez ha demanat la seva absolució, en entendre que les relacions van ser consentides, i que la declaració de la víctima conté importants contradiccions. Considera que la jove no va dir la veritat perquè va assegurar que en sortir de la discoteca es va trobar amb els presumptes agressors, quan a les imatges d'unes càmeres de seguretat es veu com surt del local abraçada a un dels acusats. 

En aquest sentit, el lletrat ha assenyalat que l'actitud que es pot observar posa en dubte el seu relat, ja que no mostra rebuig quan un dels acusats l'agafa en braços, ni durant els fets. En definitiva, creu que el testimoni de la denunciant no és creïble, i que no ha quedat demostrada l'existència de cap mena de violència o intimidació per part dels acusats cap a ella. 


Comentaris

envia el comentari