Dos joves de 19 anys estafen més de 100.000€ amb llicències de parades de Sant Jordi

Els estafadors venien llicències falses a aquelles persones que buscaven obtenir un espai al carrer

La Guàrdia Urbana investiga dos joves que van demanar les llicències i les van revendre per internet
La Guàrdia Urbana investiga dos joves que van demanar les llicències i les van revendre per internet | CatalunyaDiari.cat

La gran estafa del dia de Sant Jordi. La Guàrdia Urbana de Barcelona està investigant dos joves de 19 anys que el dia de la rosa i el llibre van enganyar al voltant de 300 paradistes a la capital catalana. Els joves van vendre llicències falses a les víctimes, persones interessades a obtenir un espai al carrer per muntar una paradeta el dia de Sant Jordi. El que no sabien aquestes persones, però, és que aquest dia les llicències són gratuïtes, i que el consistori n'atorga un total de 4.000 a tota la ciutat.

Haurien aconseguit més de 100.000 euros

Els estafadors van aconseguir enganyar unes 300 persones, que els van pagar entre 250 i 600 euros per cada llicència. En total, els dos joves podrien haver recaptat entre 75.000 i 180.000 euros. Tal com ha avançat SER Catalunya, el 'modus operandi' d'aquests dos estafadors va consistir a utilitzar informació privada d'una empresa on havia treballat un d'ells.

El dia de Sant Jordi les llicències dels paradistes són gratuïtes
El dia de Sant Jordi les llicències dels paradistes són gratuïtes | CatalunyaDiari.cat

Van agafar informació fotocopiada

Els investigats van agafar documentació fotocopiada en una empresa on havia treballat un dels nois, i amb aquestes dades, noms, cognoms i firma, van aconseguir demanar unes 300 llicències a l'Ajuntament, que es reparteixen de forma individual i no es poden traspassar. Quan ja tenien els papers i ja s'havien exhaurit les llicències, van posar-les a la venda a internet: el permís per instal·lar parada i un lot de roses. 

La majoria de víctimes, joves i estudiants

La majoria de les víctimes de l'estafa van ser joves i estudiants que desconeixien els tràmits administratius i, sobretot, que aquell dia no es paga. La Guàrdia Urbana manté oberta la investigació. Els dos joves estan sent investigats per estafa, falsificació de documents i usurpació d'estat civil, per haver suplantat la identitat d'altres persones. La investigació va sorgir arran de l'avís dels serveis de llicències i inspecció del consistori.


Comentaris

envia el comentari