rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els joves de 'La Manada' podran demanar permisos penitenciaris a l'octubre

Els agressors sexuals disposaran de 36 dies de llibertat a l'any d'aquí a sis mesos
Imatge d'alguns dels membres de 'La Manada'  | manada

 

Un dia després de fer-se pública la condemna contra els membres de 'La Manada' per abusar sexualment d'una jove a Pamplona, sorgeixen més notícies que incrementen la indignació social. Avui s'ha sabut que els cinc joves podran sol·licitar permisos per sortir de la presó a partir d'octubre, seguint les normes estipulades a la Llei General Penitenciària.

 

En concret, la llei estipula que aquest tipus de peticions es poden fer a partir de la quarta part de la condemna, és a dir, a partir dels dos anys i tres mesos, en el cas de 'La Manada'. Recordem que els cinc van ser enviats a presó preventiva l'endemà de la seva detenció, el passat 7 de juliol de 2016, i en tot aquest temps ja han passat gairebé dos anys tancats.

 

Per tant, tenint en compte que la seva condemna ha estat de nou anys, en uns mesos haurà passat el termini per sol·licitar permisos. Si la direcció dels seus respectius centres penitenciaris accepta les seves peticions, podran gaudir d'un total de 36 dies de llibertat a l'any. Ara bé també cal dir que perquè això passi han de complir amb uns requisits, que ara per ara no semblen superats. 

Quins són els requisits per gaudir de llibertat?

 

Tres dels cinc joves condemnats per abusar sexualment d'una jove | Cedida

 

En concret, el principal impediment perquè els cinc acusats puguin abandonar la presó durant uns dies és que, per fer-ho, han de comptar amb una condemna definitiva. En aquest sentit, la sentència que ahir va anunciar l'Audiència de Navarra no ho és, i la possibilitat de recursos pot allargar la situació encara més. 

 

En definitiva, ara els cinc acusats han d'esperar les decisions del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, i previsiblement també la del Tribunal Suprem, per poder sol·licitar els permisos penitenciaris. En total, es calcula que tot el procediment es podria allargar més d'un any. 

Bon comportament a la presó

A part, també hauran de complir altres requeriments legals, que compliquen encara més els procediments. Un dels més destacats és la necessitat d'estar classificat en segon grau, situació que els membres de 'La Manada' probablement tardaran a aconseguir un total de sis mesos. 

 

Al mateix temps, també s'han de comportar molt bé a la presó, i seguir totes les parts del programa per tractar el seu comportament sexual. Finalment, la llei penitenciària també exigeix que el sigui el centre el que accepti un trencament temporal de la condemna. 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris