IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els joves que detinguts davant de la Delegació del govern espanyol asseguren que no van agredir cap Policia Nacional

Asseguren que un agent els va preguntar «¿Y tú qué miras, mamón» i ells només van respondre «Fora. No us volem aquí» i després els van agredir

Imatge d'un dels joves que asseguren haver rebut agressions per part de la Policia Nacional.
Imatge d'un dels joves que asseguren haver rebut agressions per part de la Policia Nacional. | ANC Bellpuig

La Policia Nacional va detenir aquest dissabte, 22 d'octubre, a dos joves davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona, per una suposada agressió a un agent de policia. Els fets van tenir lloc aquest dissabte en finalitzar la manifestació de la Taula per la Democràcia per demanar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, quan un grup de persones va traslladar la protesta davant la Delegació del govern espanyol. Allà, segons fonts de la Policia Nacional, un noi i una noia haurien donat una empenta i un cop de puny a un agent després d'una discussió. Els nois van quedar detinguts, van passar la nit a comissaria i l'endemà se'ls va traslladar a la Ciutat de la Justícia, on se'ls va imposar una pena de quatre mesos de presó, 120 € de multa i 200 € més per la baixa dels agents suposadament agredits. Els joves van fer pública una gravació on explicaven la seva versió dels fets, que ells només van respondre «Fora. No us volem aquí» a la pregunta de «¿Y tú qué miras, mamón?» que els va etzibar un agent de la policia espanyola. Després de respondre, la Policia els va agredir i detenir. L'agressió per part de la Policia Nacional els va deixar diversos hematomes, contusions i un ull de vellut. 

Els dos joves, l'Aina i l'Adrià, han sigut entrevistats aquest dilluns a 'El matí de Catalunya Ràdio', on han reiterat que ells només van respondre a la pregunta dels agents, i que al moment «n'hi havia quatre a sobre de l'Adrià i dos a sobre meu». Els nois han assegurat que va ser un dels agents que vigilava a la Delegació del govern espanyol que els va provocar amb la pregunta. A més, es mostren indignats perquè els agents que diuen haver sigut agredits, fins i tot han agafat la baixa per una agressió que els nois asseguren que no es va produir. També denuncien que un cop detinguts van rebre comentaris com «A todos los catalanes os echaría al mar» i «Dadles recuerdos a los Jordis en la cárcel». Els joves han declarat que tenen intenció d'emprendre mesures legals contra ells. 


Comentaris

envia el comentari