Ambulància

Juan Carlos, el jove mort a Múrcia per salvar la vida de la seva neboda de 8 anys

Es van veure sorpresos per un incendi a casa seva al barri de Santa Lucía, a Cartagena (Múrcia)

El barri de Santa Lucía de Cartagena (Múrcia) es va veure sorprès ahir a la tarda per un greu incendi en una casa. El foc es va originar després de les quatre de la tarda, al pis on hi havia un jove i la seva neboda de 8 anys. L'home va morir atrapat per les flames després de posar fora de perill la petita.

La policia investiga ara l'incident en què ha mort Juan Carlos, un jove de 32 anys. Tot apunta que l'origen de l'incendi va ser l'explosió d'un aparell d'aire condicionat. Els veïns estan consternats pel tràgic esdeveniment amb una mort tràgica.

La menor va ser traslladada a l'hospital, on es recupera de les lesions provocades per la inhalació de fum. A més, almenys tres persones van haver de ser ateses pels serveis d'emergència per atacs d'ansietat. Entre ells, el pare de la nena i el germà del jove mort.

Així van passar els fets

Tot va començar amb l'explosió d'un 'pingüí', un aparell d'aire condicionat que funciona ficant-li glaçons. Una espurna seguida d'una explosió va provocar un incendi al menjador de la casa. Els veïns van sentir els plors d'una nena, que estava a la terrassa cridant.

Alguns veïns van pujar al balcó per socórrer la nena, mentre dins de l'immoble una persona demanava ajuda. Era Juan Carlos, l'oncle de la menor, que havia quedat atrapat per les flames després de posar la seva neboda fora de perill. Els veïns no van poder entrar a socórrer-lo a causa de la densa fumada.

Juan Carlos, que estava cuidant la nena quan va començar el foc, es va veure tancat per les flames i ja no va poder escapar. Minuts després, els bombers van accedir al domicili i van trobar el jove mort. Segons fonts municipals, el cadàver estava «amagat en un forat a terra».

Moments de gran nerviosisme

La nena va aconseguir salvar la vida gràcies a la reacció ràpida del seu oncle que, no obstant això, va pagar la seva heroïcitat amb la vida. El noi va agafar la neboda i la va pujar a la terrassa, des d'on la nena va creuar cap a la teulada d'una casa contigua. D'allà va passar a un altre habitatge, on va ser socorreguda pels veïns.

Els Bombers de Barcelona en un incendi
Els bombers van accedir a l'habitatge afectat. | Catalunya Diari

Mentrestant, el jove va baixar a l'estada on s'havia originat el foc amb la intenció d'apagar-lo. Va ser llavors quan les flames el van envoltar i va quedar atrapat sense poder fugir-ne. Al lloc de l'explosió es va formar un forat, on el jove va intentar refugiar-se abans de morir devorat pel foc.

La nena va quedar fora de perill en mans del seu pare, un jove de 28 anys que va haver de ser tractat per una crisi d'ansietat. Els veïns van confirmar que es tractava del germà de Juan Carlos. En conèixer la mort del jove, altres familiars van haver de ser atesos per crisis d'ansietat.

Edifici en mal estat

Segons els testimonis, l'immoble on es van desencadenar les flames és una estructura en obres. El 112 va rebre un avís cap a les 16.23 hores per un incendi declarat «a la part de darrere del col·legi». Els bombers es van desplaçar fins al número 6 del carrer Crucero, a la planta d'una casa unifamiliar.

Un ampli dispositiu d'emergència, amb Policia Local, Policia Nacional i ambulàncies, també es va desplaçar fins a l'habitatge. Els serveis sanitaris van traslladar la nena fins a l'Hospital Santa Lucía, amb símptomes d'inhalació de fum. Mentrestant, els bombers van aconseguir rescatar el cos de la víctima.

La comitiva judicial va autoritzar l'aixecament del cadàver, que va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal. Els resultats de l'autòpsia s'adjuntaran a la investigació policial per aclarir els fets. La Policia Científica va estar inspeccionant l'immoble a la recerca de proves del succés.