Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Juan Carlos Quer posa com a exemple 'El Chicle' per no derogar la presó permanent

Diana López-Pinel ha encapçalat la mobilització per exigir la no derogació de la mesura penal
Imatge d'arxiu de Juan Carlos Quer | GTRES

 

Desenes de persones s’han reunit aquest dissabte, 21 d’abril, per defensar la ‘No derogació de la Presó Permanent Revisable’. La mobilització, liderada i encapçalada pels familiars de Diana Quer —els pares, Juan Carlos Quer i Diana López-Pinel, i la germana, Valeria Quer—, s’ha desenvolupat en un ambient de solidaritat i melancolia.

 

Els coneguts de la víctima, així com altres afectats per situacions similars a les de la jove desapareguda, han reclamat a les autoritats del Congrés espanyol que no retirin la mesura implementada el 2015. Consideren la condemna un recurs útil i necessari en el sistema judicial espanyol.

 ‘El Chicle’, com a prova principal

Juan Carlos Quer ha utilitzat la referència de l’assassí confés de la seva filla, José Enrique Abuín Gey, ‘El Chicle’, com a exemple per argumentar la seva petició. Considera que l’actuació del criminal «evidencia» que no es pot derogar la presó permanent revisable.

 

L’empresonat està sent investigat per la mort de Diana Quer, encara que compta amb dos processos més oberts: el de la jove que va intentar segrestar la nit que el van descobrir i el del presumpte delicte d’abusos sexuals contra la seva cunyada, quan ella era menor d’edat.

 

Amb aquesta base, Juan Carlos Quer va considerar que s’ha de limitar aquesta classe de delinqüents perquè no puguin «reiterar sistemàticament l’activitat delictiva». El pare de Diana Quer va advertir que només una sentència tan dura podrà aconseguir que modifiquin la conducta.

El dol de la família de Diana Quer

La família de Diana Quer demana la no derogació de la presó permanent revisable | Catalunya Diari

 

Diana López-Pinel, mare de Diana Quer, ha estat una de les grans protagonistes de l’acte. La dona ha encapçalat la mobilització, llegint un comunicat on demanava «aixecar la veu». D’aquesta manera, considerava que «els polítics han parlat», però que ara és el torn dels «ciutadans».

 

Valeria Quer, germana de la víctima, es va convertir en la gran agitadora de la concentració. La jove va emetre un missatge per reclamar l’assistència a l’acte, advertint que «d’un dia per l’altre a la meva germana la van assassinar i com em va passar a mi us pot passar a qualsevol. Lluitem per una societat més segura. Us necessito».

 

Cal recordar que la presó permanent revisable va ser aprovada l’any 2015. Des de llavors, la llei ha estat molt qüestionada pel sistema jurídic espanyol, creant-se un consens per revisar la mesura pròximament, moment en el qual podria acabar sent derogada.

Comentaris