Juan Carlos Quer reuneix més de dos milions de firmes pel «no a la derogació de la presó permanent revisable»

El Congrés dels Diputats pretén eliminar la mesura que defensa el pare de Diana Quer

Juan Carlos Quer, el padre de la desaparecida
Juan Carlos Quer vol evitar la derogació de la presó permanent revisable | Cedida

La proposta del Congrés dels Diputats de derogar la pena de presó permanent revisable continua portant polèmica. Les famílies de Diana Quer, Marta del Castillo, Ruth i José Bretón Ortiz, Candela i Amaia Oubel Viéitez, Yéremi Vargas, Sandra Palo, Naiara Briones i Mari Luz Cortés, entre d'altres, han posat la seva firma a www.change.org per tal d'evitar aquesta mesura.

Són més de 2.235.000 les firmes recollides fins al moment, les quals s'alineen sota el títol «no a la derogació de la presó permanent revisable». Amb aquest, confien canviar la mentalitat dels representants parlamentaris per tal de modificar la decisió i que existeixi una condemna adient per aquells delinqüents que cometin crims d'alta gravetats, com el que tots ells han hagut de patir.

Una sentència necessària

Juan Carlos Quer ha estat un dels noms més visibles en tot aquest procés de difusió de la campanya. El pare de Diana Quer no ha dubtat en contactar amb mitjans de comunicació per tal de fer arribar el seu missatge, garantint que la mesura proposada és la desitjada per la majora de ciutadans. «8 de cada 10 espanyols està a favor de mantenir la presó permanent revisable», afirma.

Juan Carlos Quer, con Diana y Valeria.
Juan Carlos Quer, amb Diana i Valeria, les seves filles | Cedida

De la mateixa manera, reconeix que la pena no representa un alleujament per a la família, doncs res els tornarà a la Diana. No obstant això, Juan Carlos assegura que la seva intenció va orientada a canviar la mentalitat dels agressors, els quals vegin els perills de cometre crims d'aquesta gravetat, que els podria suposar passar tota la vida entre reixes.

«En casos d'extrema gravetat ha de seguir existint per aconseguir una societat més segura», afirma. En aquest sentit, reitera que els més de 2 milions de firmes assolits és una mostra del que demana la societat, doncs tots ells estan «lluitant amb l'esperança d'evitar que es vulnerin els drets més fonamentals de l'ésser humà».

Què és la presó permanent revisable?

El Codi Penal d'Espanya recull, des del 31 de març de 2015, dins de la Llei de Seguretat Ciutadana, la presó permanent revisable. Aquesta representa la màxima pena privativa de llibertat que s'inclou dins de la legislació del país, la qual implica la possibilitat de llibertat condicional, únicament si el jurat reconeix el compliment d'unes exigències.

La sentència està destinada a castigar aquells assassins d'alta gravetats. De la mateixa manera, terrorismes, l'homicidi del cap d'Estat, dels caps d'Estat estrangers, o casos de genocidi o de crims de poca humanitat també estan inclosos en la mesura. La sentència fou aprovada pel Partit Popular durant la legislatura anterior, encara que l'actual pretén derogar-la.


Comentaris

envia el comentari