IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El pare de Diana Quer perdona els familiars d''El Chicle' perquè ells no són els culpables

A Juan Carlos Quer li fa «pena» la filla d'Abuín perquè creu que el seu pare li ha «destrossat la vida»

Juan Carlos Quer, el padre de la desaparecida
Juan Carlos Quer, el pare de Diana Quer, ha perdonat a la mare d''El Chicle' | Cedida

Juan Carlos Quer, el pare de la jove assassinada per José Enrique Abuín Gey, ha perdonat la mare de l'autor confés i s'ha ficat en contacte amb ella per tranquil·litzar les seves preocupacions després d'haver vist com es trobava a través dels mitjans: «Quan vaig veure la mare aparèixer plorant als mitjans de comunicació tal com ho feia, la vaig trucar».

El pare de Diana Quer li va dir a la mare del detingut que ella no era la culpable de la mort de la seva filla i que no té cap deute amb la seva família. D'altra banda, ella es va mostrar «solidària», li va transmetre la seva «pena» i li va demanar perdó. Tanmateix, ell ja es troba més tranquil perquè sap que en un lloc com Rianxo, 'El Chicle' «està condemnat de per vida».

No només ha dirigit unes paraules a la mare del culpable, sinó que Juan Carlos també ha volgut fer referència a les germanes i a la filla de 13 anys de l'agressor: «Per la meva part, tota la meva solidaritat i tota la meva pena a aquesta família i a la seva filla a qui ha destrossat la vida, pobra nena!».

Defensant la presó permanent 

Els familiars d'altres desapareguts han donat suport a la iniciativa de la plataforma Change.org, que exigeix al Congrés dels Diputats que no deroguin la presó permanent revisable. Fins i tot, alguns han imprès la seva firma, així com els pares de Diana Quer, els de Marta del Castillo, Mari Luz Cortés, Candela i Amaia Oubel i Ruth i José Bretón. De fet, ja han donat suport a la causa unes 400.000 persones.

La plataforma ha emès un comunicat en què mostren la seva independència dels partits polítics i asseguren que gràcies a aquesta mesura es podria evitar que altres famílies hagin de passar pel seu «calvari». D'aquesta manera, defensen que no s'ha de modificar la llei que regula la presó permanent revisable.

Imagen del Tribunal Superior de Justícia
Imatge del Tribunal Superior de Justícia | CatalunyaDiari.cat

Presó permanent revisable

El Congrés dels Diputats va aprovar una iniciativa, l'octubre del 2017, per demanar al Govern que derogués la llei que permetia sortir de presó els acusats per assassinar menors o per cometre delictes sexuals i els terroristes, la qual va ser establerta l'any 2015.

Amb l'anterior llei, un acusat podia complir condemna fins a un màxim de 40 anys, tot i que molts cops no arribava a complir-se aquesta sentència. No obstant això, un cop aprovada la iniciativa, no hi hauria data límit perquè el culpable pugui quedar alliberat, però sí que esdevindria una revisió de la condemna, en passar 25 anys, que podria posar fi al seu empresonament.


Comentaris

envia el comentari