Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Juan 'El Canuto' amb alguns dels seus fills

Absolt Juan 'El Canuto', el polígam denunciat per abusar d'un dels seus 36 fills

Juan 'El Canuto', és l'espanyol que té 3 dones i més d'una trentena de fills sense haver treballat mai

Després del programa de Comando Actualidad reproduït a TVE cap al 2008, tota Espanya coneix la història de Juan Manuel Heredia, més conegut com a Juan 'El Canuto'. L'home pot presumir actualment de no haver tingut mai la necessitat de buscar una feina per viure tal com sempre ha desitjat.

Resideix en una casa cova ubicada a Marchal, un municipi situat a la província de Granada, l'espanyol sempre ha viscut aliè a la civilització. A més, després de les múltiples declaracions als mitjans de comunicació, sabem que té una mentalitat pròpia d'una altra època, caracteritzada pels seus ideals masclistes i anacrònics. Pare de 36 fills i amb tres dones diferents, Juan 'El Canuto' s'ha vist embolicat enmig de la polèmica darrerament.

Va abusar sexualment de la seva pròpia filla

Recentment, s'ha conegut la notícia que el granadí ha estat absolt per l'Audiència Provincial de Granada d'un delicte d'agressió sexual sobre una filla. La noia, que va fer la denúncia el 2017, quan tenia 14 anys, es va negar a declarar al judici, i aquest va ser el detonant perquè l'home no vagi a la presó.

Tot i que la Fiscalia i l'acusació popular demanaven per a ell deu anys de presó i 15 sense poder acostar-se a la seva nena, Juan 'El Canuto' ha quedat lliure. Després de més de quatre anys entre la querella i la resolució judicial, el presumpte autor dels fets no anirà a la presó.

Tot i això, l'home ha vist com les autoritats li han tret a diversos dels seus descendents. I és que l'any 2018, la Junta d'Andalusia va retirar-li la custòdia de tretze dels seus 36 fills, encara que ell es va negar rotundament a cedir.

La Guàrdia Civil va haver d'anar al domicili i organitzar un gran desplegament operatiu per emportar-se els fills. Van necessitar la presència de 40 agents, tots amb armilles antibales i alguns armats amb subfusells. Sens dubte, un autèntic disbarat.

La jove va demanar ajuda a l'escola

La nena que va patir el presumpte delicte d'abús sexual va haver de recórrer al centre escolar on estudia per posar fi al malson que vivia. Va haver de contar a la seva mestra els diversos episodis que va viure, per la qual cosa el col·legi va fer que relatés la història a les autoritats policials.

«Des que li va arribar la menstruació tenint 12 anys, el seu pare la ficava al llit amb ell. Li acariciava la vulva i els pits grapejant-los i mentrestant ell es masturbava sota els llençols fins a ejacular», recull la sentència.

Aquests tràgics successos passaven normalment quan la jove es portava malament a casa o a l'institut. A més, la petita va admetre que Juan 'El Canuto' li pegava a ella i a la resta de la família, cosa que ell mai no ha amagat. L'home ja havia explicat el 2008 a TVE que si havia de «donar-los un bon currículum» a les seves dones els ho donava, ja que les volia «ben dretes».

Potser era una via d'escapament a aquesta vida tan retrògrada

La negativa d'acudir a declarar per part de la jove el mes de desembre passat, van ser claus per absoldre el granadí de 65 anys. Tal com recull la sentència, l'Audiència Provincial de Granada considera que les proves presentades no són concloents per acreditar l'abús sexual.

Encara més, el tribunal suggereix una altra possibilitat sobre els hipotètics fets. Creuen que el relat de la jove potser era «una via d'escapament d'una família tan atípica on hi havia tantes mancances i tan poca llibertat per sortir». La noia, que no podia estar «amb el noi que volia», va poder recórrer a la denúncia només per escapar-se d'aquesta vida, basada en «la llei gitana».