Foto de Juan Ignacio

Juan Ignacio, el jove militar mort en un desgraciat succés

Es va precipitar des del punt més alt de la muralla de Carles III a Cartagena, Múrcia

El cap de l'Exèrcit espanyol Juan Ignacio Ardila ha perdut la vida en precipitar-se des de dalt d'una muralla a Cartagena (Múrcia). Juan Ignacio era un jove militar de 40 anys originari de Jerez de la Frontera, Cadis. El succés va tenir lloc dissabte passat, i tot apunta a un fet fortuït.

El cos sense vida del militar de Jerez va ser trobat a l'herba diumenge al matí. La investigació policial ha determinat que el jove va morir en precipitar-se al buit, i se n'estan investigant les causes. No hi ha indicis de criminalitat, i estudien la hipòtesi d'una caiguda accidental.

Juan Ignacio Ardila Galafate, natural de la pedania jerezana de Guadalcacín, era un militar molt estimat a l'exèrcit. Les mostres de dolor no s'han fet esperar en conèixer la identitat del difunt. «Va viure per als seus, va viure per a Espanya, i els herois aquí sempre hi són presents», han escrit.

▶️ Vídeo del dia

Dolor per la mort del soldat

L'entitat Suport als Soldats Espanyols a Missions ha deixat aquest emotiu missatge en conèixer la tragèdia. «És impossible resistir-se a la tristesa que ens deixa a l'ànima la partida cap al cel del nostre caporal. Serà molt difícil per als que tant l'estimen seguir endavant», afegeix.

Juan Ignacio Ardila pertanyia també a la Germandat de la Lliurament de la Setmana Santa de Jerez. L'entitat ha transmès el seu condol a familiars i amics del «germà i portador durant els primers anys de la nostra corporació». La tragèdia ha sacsejat el lloc d'origen del soldat.

Són moltes les mostres de suport i afecte que està rebent la família del militar mort en aquest tràgic succés. El jove comptava amb una àmplia i meritòria trajectòria a les files de l'exèrcit espanyol. La seva projecció ha quedat sobtadament interrompuda per aquest estrany i desafortunat accident.

Principal hipòtesi del succés

Segons informen els mitjans locals, l'home de 40 anys es va precipitar des de dalt de tot de la muralla de Carles III a Cartagena. Va passar en algun moment indeterminat de dissabte a la nit. Hores després, ja al matí, van trobar el cos sense vida i van trucar a emergències.

Fotomuntatge de Juan Ignacio Ardila i la muralla de Cartagena
Juan Ignacio Ardila ha mort al caure de la muralla de Cartagena | España Directo

La Policia Nacional va fer una inspecció ocular al lloc de l'accident, i van establir una primera hipòtesi. La víctima havia caigut des de la part més alta del mur, a la part de l'escalinata. Després d'una primera inspecció, els agents no van trobar indicis d'una mort violenta.

Els agents de la Policia Judicial creuen que l'home va perdre l'equilibri mentre passejava pel carrer Muralla del Mar. Es tracta d'un passatge que passa per la part més alta del mur, des d'on sembla que va caure la víctima. El succés és objecte d'una investigació per part de les autoritats.

Pendents de l'autòpsia

Efectius de la Brigada Científica de la Policia es van desplaçar fins al lloc del succés per demanar proves. Amb agents de Seguretat Ciutadana i Policia Portuària van estar analitzant l'escenari. S'espera que les properes hores s'ofereixi una primera conclusió.

La comitiva judicial va autoritzar l'aixecament del cadàver i el trasllat a l'Institut de Medicina Legal. Allí se li practicarà l'autòpsia per complementar la investigació policial i judicial. El cas va quedar en mans del jutjat de guàrdia, que va instruir les diligències per conèixer què va passar.

El jove militar espanyol va perdre la vida en aquest punt concorregut de la ciutat, a pocs metres del port. Tot i ser un lloc molt transitat, no hi ha testimonis presencials de l'accident. La mort d'aquest militar deixa un gran buit tant al cos com a la vida cultural de Jerez.