Fotomuntatge d'un Guàrdia Civil i Juan Pedro, l'agent forestal trobat mort

Juan Pedro, l'agent forestal trobat mort després de diverses hores d'angoixa

No va tornar a casa després de treballar i es va activar un ampli dispositiu de recerca

Trist final a l'agònica recerca de Juan Pedro, el forestal de 55 anys que va desaparèixer mentre treballava a Salamanca. Aquest dimecres van trobar el seu cadàver a més d'un quilòmetre del cotxe. Creuen que podria haver estat arrossegat per la crescuda del riu a causa de la intensa pluja que fueteja la zona aquests dies.

El cos va ser trobat per l'operatiu de cerca organitzat des de dimarts a la nit, quan van denunciar la seva desaparició. I és que, Juan Pedro hauria d'haver tornat a casa després de la jornada laboral. Els seus familiars, alertats per l'absència, van posar la denúncia al 112 a les 23.26 hores.

Dimecres al matí es va iniciar una intensa recerca a la zona d'Arribes del Duero, a la província de Salamanca. Diversos helicòpters, Guàrdia Civil, Bombers i Protecció Civil van buscar a la zona on va desaparèixer. El vehicle va aparèixer submergit a l'aigua, a Villarinos de los Aires.

Arrossegat per la llera del riu

La troballa del Suzuki 4x4 pràcticament submergit a la riera del Cabeza de Iruelos, va fer témer el pitjor. Les pluges que aquests dies han caigut a la província havien provocat una sobtada crescuda del riu. Així, les tasques de cerca es van centrar a l'entorn on va aparèixer el tot terreny.

Imatge d'un cotxe enfonsat dins del riu
Van trobar el vehicle enfonsat al riu | CatalunyaDiari

A un quilòmetre i mig hi va aparèixer el cos de l'operari desaparegut, ja sense vida. El cos podria haver estat arrossegat per la riuada i ara s'esperen els resultats de l'autòpsia per conèixer les causes de la mort. D'altra banda, el cotxe personal de Juan Pedro estava estacionat al seu centre de treball.

Juan Pedro és la primera víctima de la borrasca Efraín que aquests dies ha descarregat fortes pluges a bona part del país. L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha anunciat el cessament de les pluges entre ahir i avui. Finalment, serà un anticicló el qual portarà el bon temps aquest cap de setmana.

Troballa del cos

La troballa del cos sense vida del forestal es va produir en el marc d'un ampli operatiu de rescat. Hi van intervenir mitjans aeris i el Grup de Rescat de Protecció Civil juntament amb el Servei d'Extinció i Salvament de la Diputació. Així mateix, van participar voluntaris dels pobles del voltant.

Després de conèixer-se la trista notícia, María Encarnación Pérez Álvarez, subdelegada del Govern, va lamentar els fets. «Ahir a la tarda vam tenir coneixement que un agent forestal havia desaparegut. Aquest matí es va presentar la denúncia i des de primera hora vam posar tots els mitjans a disposició», va explicar.

Foto d'un huracà a Mississipí.
La borrasca Efraín ha portat riuades i inundacions | EP

«La Guàrdia Civil ha comptat amb helicòpters, drons, gossos busca persones i medis terrestres», va afegir. «Sentim donar la notícia que el cos ha aparegut a un quilòmetre i mig d'on era el cotxe. Ens hauria agradat donar una altra notícia, però és trist haver-la de donar», va concloure.

En exercici de les seves funcions

La subdelegada del Govern a Salamanca va confirmar que Juan Pedro va morir «en l'exercici de la seva feina com a servidor públic». L'home va ser vist per última vegada dimarts cap a les cinc de la tarda. Un company de feina el va veure amb el vehicle de treball, es va creuar amb ell i es van saludar.

La Junta de Castella i Lleó va posar tots els mitjans possibles al servei de la cerca i el rescat del forestal mort. Un cop trobat el cadàver, es va activar el Grup d'Intervenció Psicològica a Desastre i Emergències. Un equip el qual la seva funció és assistir els familiars de l'agent mediambiental mort.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp