Juana Rivas compareixerà aquest dimarts en seu judicial, segons la seva assessora

La mare de Maracena està en parador desconegut des de fa més de 26 dies

Juana Rivas està en parador desconegut des de fa gairebé un mes  | EP

Juana Rivas, la mare de Maracena (Granada) que està il·localitzable des del 26 de juliol després no lliurar els seus fills al pare, condemnat el 2009 per lesions en l'àmbit domèstic, compareixerà aquest dimarts en seu judicial, segons ha informat la seva assessora jurídica i directora del Centro Municipal de la Mujer de Maracena, Francisca Granados. En un missatge difós per via telefònica i recollit per Europa Press, Francisca Granados ha assenyalat que en aquesta compareixença, prevista a les 11.00 hores als jutjats de Caleta, a Granada capital, «Joana ens necessita, més que mai», i que «hem de ser moltes i molts».

«No pot estar sola», ha afegit Granados en referència a la situació de la mare de Maracena, contra qui el Jutjat d'Instrucció número 2 de Granada va dictar una ordre de detenció i presentació en seu judicial el passat 8 d'agost, després de no acudir a la citació prevista en el marc de les diligències penals que la investiguen per una possible sostracció de menors. Rivas, després de més de 26 dies en parador desconegut, tampoc va acudir aquest passat dilluns a la citació del Jutjat de Primera Instància número 3 de Granada per acordar una solució sobre les mesures extraordinàries i urgents en protecció dels menors sol·licitades pel progenitor.

Es tractava d'una cita a la via civil del cas a la qual sí que hi va anar el seu excompany sentimental i pare dels dos nens d'onze i tres anys, Francesco Arcuri. També va acudir la lletrada d'ofici de Juana Rivas a Granada, María Castillo Pou, qui, després de la compareixença, va transmetre als mitjans un missatge de la dona de Maracena en què considerava que «com a mare, és l'única que ha de protegir els dos menors d'edat davant la desprotecció» que, segons ella, estan patint. L'advocada ha apuntat, així mateix, que no tenia notícies de si la Fiscalia adscrita al Tribunal Constitucional presentaria el recurs de súplica al qual té dret fins aquest dimarts contra la inadmissió del recurs d'empara sol·licitat per la seva representada per no haver de tornar a Arcuri, resident a Itàlia, als seus fills, d'acord amb els seus drets fonamentals.


Comentaris

envia el comentari