Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona.

A judici un empresari que carregava les multes de trànsit a un extreballador al Baix Penedès

Les sancions, per excés de velocitat, sumaven 1.300 euros i la pèrdua de quatre punts del carnet

El propietari d'una empresa de construcció amb seu a Calafell anirà a judici les pròximes setmanes per carregar una desena de multes de trànsit a un extreballador. La fiscalia demana tres anys de presó i el pagament d'una multa de 2.400 euros per un delicte continuat d'estafa en concurs medial i un delicte continuat de falsedat en document oficial. També demana que s'indemnitzi l'extreballador amb 1.300 euros de les multes.

Segons l'escrit de la fiscalia, al qual ha tingut accés l'ACN, l'empleat, que conduïa dos camions i un turisme de l'empresa, havia deixat la feina l'agost del 2017, i a partir d'aquell moment, cada vegada que un vehicle de l'empresa feia una infracció de trànsit, el propietari donava les dades de l'extreballador a la societat que gestionava les multes. Així, en només quatre mesos, de l'agost al desembre del 2017, l'home va rebre deu expedients sancionadors per excés de velocitat. 

Deu sancions que pujaven a un total de 1.300 euros

El total de les sancions pujava a 1.300 euros i suposaven també la pèrdua de quatre punts del carnet de conduir. Les infraccions, que eren comeses a la província de Tarragona i una a la de Lleida, comportaven sancions de 100 euros, tret d'una de més greu que pujava a 400 euros i que era la que suposava la pèrdua dels quatre punts. L'home havia treballat en l'empresa de manera interrompuda des de l'octubre del 2007 i de forma continuada entre el 2014 i el 2017.

El cas arribarà a judici les pròximes setmanes, que se celebrarà als jutjats penals de Tarragona. El ministeri públic acusa el propietari de l'empresa d'un delicte continuat d'estafa en concurs medial amb un delicte continuat de falsedat en document oficial, pels quals demana tres anys de presó i el pagament d'una multa de 2.400 euros.

També et pot interessar...