Demanen nou anys de presó pels fundadors de les gasolineres Petromiralles

La Fiscalia els acusa d’haver desfalcat 7,9 milions d’euros d’IVA i altres impostos especials a través d’una filial

Imatge d'arxiu de l'operació policial de la Guàrdia Civil contra Petromiralles
Els germans Torrens, fundadors de les gasolineres Petromiralles, podrien anar a presó nou anys | ACN

Judici pels germans Torrens, fundadors de la xarxa de gasolineres catalanes Petromiralles, acusats de macrofrau. L’empresa va ser fundada l’any 1967 a Santa Maria de Miralles, a l’Anoia,  pel pare de Josep Maria i Pere Torrens, els quals presumptament haurien desfalcat 7,9 milions d’euros d’IVA i altres impostos especials a través d’una filial entre els anys 2009 i 2010.

El judici ha començat aquest dilluns 11 de febrer a l’Audiència Nacional i els germans Torrens seran jutjats per haver fet servir presumptament la societat Hercobús Fomento per eludir el pagament d’impostos, a més a més de quatre delictes contra Hisenda i per blanqueig de capitals. La Fiscalia ha demanat per tots dos nou anys de presó i una multa de 22 milions d’euros, juntament amb una indemnització del mateix import defraudat.

Macrofrau dels germans Torrens

Entre 2011 i 2013, l’empresa hauria estalviat fins a 147 milions d’euros eludint el pagament d’impostos, a més a més d’alterar el preu de la seva gasolina i gasoil. Aquest presumpte frau es va destapar l’any 2013 amb disset detinguts i la Fiscalia creu que el van realitzar a través de la seva filial Hercobús i que aquesta «era de caràcter merament instrumental, mancat de treballadors».

Imatge de l'operació policial realitzada per la Guàrdia Civil a Badalona
La Guàrdia Civil va destapar el macrofau de Petromiralles l'any 2013 | ACN

La societat va ser creada l’any 2008 per un dels investigats, tanmateix, segons la Fiscalia eren els germans Torrens els «veritables administradors», ja que controlaven la seva gestió administrativa i comercial. En l’operació de la Guàrdia Civil per destapar el macrofau, els agents van fer diversos registres on van trobar una arma i «abundant munició», per la qual cosa Josep Maria Torrens va ser acusat de tinença il·lícita d’armes, i a més van confiscar un milió d’euros en efectiu, juntament amb 9.000 iuans xinesos i altres bitllets estrangers.

Aquest cas va comportar aldarulls polítics, ja que un dels germans Torrens, en Josep Maria, era l’alcalde del municipi de Santa Maria de Miralles, de només uns 150 habitants, per CiU, però arran dels fets destapats per la Guàrdia Civil l’any 2013 i de quedar en llibertat amb càrrecs, va renunciar. Llavors va ser Pedro Argelich, primer tinent d’alcalde d’aquella època, qui va ocupar el lloc d’alcalde.


Comentaris

envia el comentari