IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

A judici un guàrdia civil pels fets de l’1-O en un poble de la Conca de Barberà

Els jutjats de Valls van reobrir la investigació per ordre de l’Audiència de Tarragona

A Sarral la Guàrdia Civil ha fet servir la força per desallotjar la Casa de la Vila
A Sarral la Guàrdia Civil ha fet servir la força per desallotjar la Casa de la Vila | laConcaDiari.cat

Un dels guàrdies civils implicats en les càrregues policials que van succeir a Sarral, a la Conca de Barberà, durant el referèndum de l’1-O anirà a judici, segons informa el diari Nació Digital. Un veí del poble de Sarral va denunciar haver patit lesions durant l’actuació dels membres del cos policial, però els jutjats de Valls van arxivar el cas. Fa unes setmanes, però, l’Audiència de Tarragona va ordenar al jutjat d’instrucció número 2 de la capital de l'Alt Camp que reobrís la investigació. Ara, el cas segueix en procés, i la jutgessa ha decidit portar a judici a l’agent identificat com a presumpte autor de les lesions.

Càrregues policials a Sarral

La situació que es va viure a Sarral durant l’1-O és coneguda a tota la comarca i se’n va fer ressò per tot el país. Les mesures policials van ser desmesurades en aquest poble de 1.500 habitants, que esperava celebrar el referèndum de manera tranquil·la. Després de la jornada accidentada, hi va haver diverses persones ferides a causa de les càrregues policials. Un dels afectats va decidir denunciar la seva situació i ara veu com el cas tira endavant després que fos arxivat el dia 12 d’abril i reobert per l’auto de l’Audiència del passat 25 de setembre. Després de prendre declaració al denunciant i d’estudiar l’informe mèdic de les lesions, la jutgessa que porta el cas haordenat identificar i citar a declarar l’agent per un delicte lleu.

Eusebi Campdepadrós presenta un recurs d'apel·lació

Eusebi Campdepadrós (JuntsxCat), advocat de l’acusació i secretari primer de la mesa del Parlament de Catalunya, va presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència de Tarragona i a la fiscalia arran que s’arxivés la denúncia. Es considera que el jutjat de Valls la va arxivar de manera immediata, sense justificació, i l’Audiència ha decidit intervenir. El procurador de l’acusació és Ramon Fabregat, qui junt amb Eusebi forma part del col·lectiu de juristes per la República de Tarragona. Ambdós treballen de manera gratuïta en fets, com aquest, relacionats amb l’1 d’octubre de 2017. Segons la jutgessa, ara s’ha de procedir a la tramitació de les diligències segons com s’estableix als articles 965 i següents del Codi Penal.

El municipi de Sarral recorda el referèndum de l'1-O


Comentaris

envia el comentari