A judici un home per intentar violar una noia que feia fúting al Vendrell

Li demanen cinc anys i mig de presó i la prohibició d'acostar-se a la víctima

La via verda que uneix el centre del Vendrell amb Sant Salvador. | BP Diari

Un home serà jutjat a l'Audiència de Tarragona el pròxim 27 de març per un intent de violació a una noia de 26 anys que feia fúting al Vendrell. Els fets van tenir lloc el 21 de desembre del 2017 a la via verda que va del centre de la ciutat al barri marítim de Sant Salvador. Segons l'escrit de la fiscalia, l'acusat anava a dalt d'una bicicleta, pels voltants de les cinc de la tarda, i quan va veure la noia es va llençar damunt seu, agafant-la pel coll, amb la intenció de fer-la caure a terra.

L'agressor va començar a forcejar amb la noia, però aquesta va oposar resistència i va aconseguir desfer-se'n, per després marxar corrents cap a la carretera. La fiscalia apunta que l'acusat va actuar «amb intenció libidinosa i de culminar el desig de mantenir relacions sexuals completes». Quan estaven forcejant, l'home va intentar abaixar-li el pantaló a la noia, i li va fer tocaments a la zona genital per damunt la roba, així com introduint una mà per sota la jaqueta.

Recollida per un cotxe que passava per la zona

L'home també va mirar d'abaixar-se els seus pantalons, però no ho va poder fer davant la reacció de la víctima d'agafar-li els genitals. Això va fer que l'acusat la deixés anar i que ella pogués escapar cap a la carretera. Un vehicle que passava per la zona la va recollir i la va portar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, on va denunciar els fets i va donar una descripció de l'agressor.

Al cap de pocs minuts, una patrulla dels Mossos va detenir el sospitós al lloc dels fets. Dos dies després, el jutjat de primera instància número set del Vendrell va decretar presó provisional comunicada i sense fiança per a l'home. En la seva declaració en seu judicial, l'home va assegurar que no tenia «res a veure» amb la noia i va negar que n'hagués agredit cap. La fiscalia demana cinc anys i mig de presó per l'acusat, per un delicte d'agressió sexual en grau de temptativa, i que no es pugui apropar a la víctima a menys de 500 metres ni comunicar-se amb ella durant un període de deu anys.

Es demana l'expulsió del país de l'home

També demana que s'apliqui a l'acusat la mesura de llibertat vigilada amb la prohibició de viure i acudir al Vendrell durant un període de set anys, i si es considera, l'expulsió del país durant deu anys, ja que és de nacionalitat romanesa. En concepte de responsabilitat civil, la fiscalia sol·licita una indemnització de 6.000 euros per a la víctima pels danys morals i de 310 euros per les lesions ocasionades, que van ser una contractura, cabells arrencats, cops i erosions.

Aquest va ser un dels dos casos d'agressió sexual que es van denunciar entre finals del 2017 i principis del 2018 a la via verda del Vendrell. La Policia Municipal va posar en marxa una aplicació de telèfon mòbil per denunciar de forma immediata aquestes situacions. Unes setmanes més tard es va fer una marxa de protesta en aquest punt contra la violència masclista.


Comentaris

envia el comentari