El judici contra els membres de l'antiga mesa del Parlament començarà el 19 de novembre

Els acusats són Corominas, Guinó, Simó, Barrufet i Nuet, i seran jutjats per un delicte de desobediència

El judici contra els membres de l'antiga mesa del Parlament començarà el 19 de novembre | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja ha fixat la data del judici de l'antiga mesa del Parlament, la qual estava presidida per Carme Forcadell. Tal com s'acaba de fer públic, el litigi tindrà lloc els dies 19, 20, 21 i 22 de novembre.

A més de l'expresidenta, seran jutjats els membres de la mesa Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i l'exdiputada de la CUP, Mireia Boya.

A tots, la Fiscalia els acusa d'un delicte de desobediència. Els troba culpables de no fer cas de les resolucions del Tribunal Constitucional que prohibien la tramitació de qualsevol iniciativa parlamentària vinculada al full de ruta unilateral per aconseguir la independència. Entre elles es troben la llei del Referèndum o la de la Transitorietat Jurídica. 

Anna Simó i Lluís Corominas
Anna Simó i Lluís Corominas són dos dels exdiputats jutjats per desobediència | Catalunya Diari

 

Diputats i exdiputats com a testimonis i intèrpret en aranès per Boya

Declararan com a testimonis els altres membres de la mesa d'aquell moment, José María Espejo Saavedra i David Pérez, així com els lletrats Antonio Bayona, Xavier Muro, Pere Sol i Mercè Arderiu. A més, s'ha acceptat el testimoni d'Inés Arrimadas, Xavier Garcia Albiol, Miquel Iceta i Lluís Rabell, que eren presidents dels grups parlamentaris no independentistes. També compareixeran els expresidents del Parlament Ernest Benach i Núria de Gispert.

Així mateix, el tribunal ha acceptat que declarin com a testimonis els membres de la CUP Carles Riera, Eulàlia Reguant, Albert Botran i Gabriela Serra, així com Albano-Dante Fachin, Ferran Civit, Lluís Llach i Antoni Castellà. El TSJC també ha acordat nomenar un intèrpret de l'aranès perquè pugui assistir Mireia Boya en el seu interrogatori i durant el dret a l'última paraula.

 

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
La caça continua, el extermini en marxe, però jo ja no oblido ni perdonaré mai a la vida. La repressió del estat en marxa.

envia el comentari