A judici les quatre monitores i el director de la piscina de Ripoll per la mort d’una nena de 4 anys

El succés va tenir lloc l'any passat quan les monitores van trobar la nena «surant sobre l'aigua»

Imatges del seguiment dels Mossos d'Esquadra al partit Nàstic - Saragossa
Els Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La jutgessa del jutjat d’instrucció número 1 de Ripoll ha enviat a judici les quatre monitores i el director de la piscina de la mateixa població per la mort d’una nena de només 4 anys durant un curset de natació el maig de 2017.

La instrucció del cas, d’altra banda, veu indicis clars d'homicidi per imprudència greu. El jutge, de fet, valora que aquell dia no hi havia «personal fent funcions de socorrista ni a la piscina petita ni a la gran». En aquest context, la interlocutòria de la jutgessa indica que «cap» dels monitors es van adonar que la menor no era amb ells fins que van veure el seu barnús i les xancles sobre un banc.

Instants després, monitors i socorristes van veure com el cos de la menor surava «a la part profunda de la piscina» i ja era massa tard per salvar-li la vida.

Indicis d’imprudència greu, segons la jutgessa

Aquesta ha estat la valoració de la jutgessa del cas. Segons aquesta, els monitors del curset van cometre una «imprudència greu» després de deixar la nena sola a la piscina, mentre que el director de la instal·lació va cometre també «una negligència greu», ja que la piscina on va morir la petita presentava «una visibilitat deficient».

La jutgessa, de fet, ha enviat als acusats a judici després de valorar la situació que va tenir lloc el divendres, 19 de maig de 2017. Aquell dia, un total de 27 alumnes de P4 de l'Escola Pirineu de Campdevànol (Ripollès) van anar a fer un curset de natació a la piscina.

Piscina municipal de Ripoll, on ha mort la nena de 4 anys
Piscina municipal de Ripoll, on ha mort la nena de 4 anys | CatalunyaDiari.cat

 

El curset es feia entre les 10:50 i les 11:40 i constava de dues parts: 40 minuts d'activitats dirigides on «cada monitor s'encarregava del seu grup», i deu minuts de joc lliure «on tots els nens s'agrupaven a la piscina petita».

 

«Per què es va ofegar la meva filla?», el clam de la mare de la nena

La mare de la menor va aprofitar la presència dels mitjans el dia de l’enterrament de la menuda.  En aquest context, la progenitora de la víctima va preguntar: «Per què ha mort la meva filla, per què?».

Dies després, va sortir a la llum que els monitors s’havien deixat la menuda a la piscina i en aquest context, el pare de la petita va expressar la seva consternació amb el succés al·legant que «se’n van adonar perquè sobrava un barnús».


Comentaris

envia el comentari