rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Junqueras, 15 dies sense pati per l'entrevista a Rac1

Ho ha decidit el centre penitenciari d'Estremera
Imatge de Junqueras davant l'Audiència Nacional. | CatalunyaDiari

 

El centre penitenciari d'Estremera ha pres una decisió: Oriol Junqueras no disposarà durant 15 dies de les 2 hores de permís que té per sortir al pati a la presó per l'entrevista que va concedir a Rac1. Aquesta és la sanció que el centre ha imposat a Junqueras per incompliment de la seva normativa. 

 

Tot va tenir lloc el passat dia 18 de desembre. Oriol Junqueras va aprofitar una de les trucades personals de les quals disposen els empresonats per parlar amb un periodista i concedir-li una entrevista. Ara serà sancionat amb entre 15 i 20 dies sense sortir al pati de la presó per no haver seguit la norma que estableix que els presos no poden utilitzar les seves trucades per parlar amb cap mitjà de comunicació. 

A l'entrevista amb el periodista de RAC1 Junqueras va aprofitar per reclamar poder ser investit tot i ser a presóperò aquestes paraules ara poden fer que es vegi privat de les dues hores diàries amb què compten els presos cada dia, serà durant unes dues setmanes.

 

La plana major d'Esquerra, en un acte | CatalunyaDiari.cat

 

Podria ser inhabilitat

La carrera política de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Jordi Sánchez —que va deixar el lideratge l’ANC, però és número 2 de la llista de Junts per Catalunya— podria tenir els dies comptats. Jordi Cuixart, per la seva banda, també seria instat a abandonar la tasca política.

 

Segons recull 'Rac1', el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ja hauria arribat a una conclusió definitiva i té previst donar per tancada la investigació «en qüestió de setmanes». Més concretament, Junqueras i Sánchez podrien ser inhabilitats a partir de finals de maig d'aquest 2018, ja que afirmaven que podrien ser relegats «la pròxima primavera».

L'empresonament a les Nacions Unides

Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart portaran a les Nacions Unides el seu empresonament. I és que uns lletrats de Barcelona, París i Londres han decidit registrar aquest dijous, 1 de febrer, una petició, en la qual asseguren que la detenció dels líders independentistes vulnera els seus drets d’associació, d’expressió i d’opinió política, a més de perjudicar la seva participació en la vida pública.

 

A més, consideren que no s’està respectant el seu dret a disposar d’un tribunal imparcial, a preparar la seva defensa i a la presumpció d’innocència. L’encarregat d’anunciar aquest nou moviment judicial ha estat el conegut advocat Ben Emmerson, especialitzat en drets humans, que ha estat contactat per la defensa de tots ells.