La Junta Electoral obliga a la UAB a retirar murals i pintades independentistes del campus

La Junta ha estimat el recurs de l’associació 'S’ha Acabat!', considerant que la UAB és una entitat pública i no ha de contenir «símbols partidistes»

Pintades al campus de la UAB que hauran de ser esborrades
Totes les pintures del campus que guardin relació amb els símbols utilitzats per les candidatures electorals hauran de ser esborrats | 'S'ha Acabat!'

 

 

La Junta Electoral Provincial de Barcelona obliga a la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, a esborrar els murals i pintades amb «símbols partidistes», ja que al·leguen que poden ser identificades amb alguna de les candidatures presentades per al 28-A.

Això ha succeït després que l’associació 'S’ha Acabat! Joves per la Defensa de la Constitució', de caràcter unionista, presentés un recurs a la decisió que va prendre ja la Junta Electoral de Zona de Sabadell, la qual va acordar no obligar a la UAB a esborrar les pintades.

L’ordre definitiva apunta que la Junta Electoral de Zona de Sabadell haurà de requerir a Arboix que, d’acord amb l’acord de la Junta Electoral Central (JEC), retiri els símbols partidistes durant el període electoral i, així, reclama que es netegi «en el termini més breu possible» totes les parets i murals pintats sense autorització i realitzats per tercers.

En la decisió també es recorda que és la pròpia universitat qui ha de preservar el principi de neutralitat i igualtat durant el període electoral.

Pintada UAB
La Junta no ha inclòs en l’ordre de neteja aquelles pintades que no guarden relació amb els símbols utilitzats per les candidatures electorals | Cedida

 

Pintades que es poden identificar amb alguna de les candidatures presentades per al 28-A

Entre aquestes pintades que han estat denunciades hi ha una imatge d’Oriol Junqueras, frases com «llibertat presos polítics», «només la independència ens farà lliures» o paraules com «independència» o «socialisme». En canvi, la Junta no ha inclòs en l’ordre de neteja aquelles pintades que no guarden relació amb els lemes o símbols utilitzats per les candidatures electorals.

La Junta, a banda, ha reconegut que aquesta ordre pot suposar «dificultats» per la universitat, sobretot de tipus econòmic, per tant ha afegit que si s’aconsegueix conèixer l’autoria de les pintades que hagin de ser esborrades, seran aquelles persones les que hauran de cobrir els costos causats.


Comentaris

envia el comentari