IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El jurat declara a Sergio Morate culpable dels assassinats de Marina Okarinska i Laura del Hoyo

El detingut va assassinar a la seva exnovia, Marina Okarinska, i una amiga d'aquesta, Laura del Hoyo

El jurado declara a Sergio Morate culpable de los asesinatos de Marina Okarinska y Laura del Hoyo
El jurat declara a Sergio Morate culpable dels assassinats de Marina Okarinska i Laura del Hoyo| EspañaDiario

El jurat popular que ha vingut jutjant a Sergio Morate pels presumptes assassinats l'agost de 2015 de la seva exxicota, Marina Okarinska, i una amiga d'aquesta, Laura del Hoyo, ha declarat aquest diumenge a l'acusat culpable per unanimitat dels fets que se li imputen. Al llarg de tota la setmana, l'Audiència Provincial de Conca ha acollit sis sessions d'un judici on desenes de testimonis i proves pericials han estat posats a la disposició d'un jurat popular format per set homes i dues dones. Ha estat aquest mateix diumenge quan els membres del jurat s'han retirat a deliberar després que el magistrat president de l'Audiència Provincial de Conca, José Eduardo Martínez Mediavilla, els hagi lliurat el qüestionari de 36 preguntes a respondre per emetre el seu veredicte.

El testimoniatge abocat per un dels forenses que estudia el cas assenyala que Okarinska va morir de forma violenta, a causa d'un estrangulament per asfíxia. Anteriorment va rebre un cop al crani que la va deixar inconscient i indefensa. Per defensar-se d'allò que li dificultava la respiració, la víctima va forcejar per «instint de supervivència», la qual cosa li va provocar quatre ferides que han derivat en el dipòsit de restes de sang a les ungles de la seva mà dreta, unes restes que no es corresponen amb sang d'home.

Una primera inspecció del lloc on va ser trobat el cadàver de la jove va poder certificar que la víctima tenia una brida negra de plàstic lligada al coll, «enredada amb el cuir cabellut, barrejada amb restes vegetals i altres restes de plàstic i de dos tipus de cinta adhesiva, una negra i una altra transparent». D'altra banda, el forense va aclarir que el presumpte assassí va col·locar la brida en el coll de Marina i la va tancar, passant dels 23 centímetres de diàmetre a tan sols vuit. Això va provocar el col·lapse de la laringe i la mort per falta d'oxigen.

No obstant això, la brida no la va deixar al coll de la víctima el suficient temps per a deixar lesions hemorràgiques, ja que el cor «no bomba igual que amb vida perquè no té força i batega només uns segons». Tot això es va produir després d'un cop per sorpresa que va provocar a Marina dues hemorràgies internes al crani, deixant-la en un estat que li impedia reaccionar al que estava succeint. Marina Okarynska i Laura del Hoyo van desaparèixer sense deixar rastre el 5 d'agost de 2015, mateix dia que va desaparèixer l'acusat. Els cossos de les víctimes van aparèixer l'endemà passat, a la riba d'un riu. Morate va ser detingut a Romania.


Comentaris

envia el comentari