rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues quilomètriques a la C-32, a Premià, per un accident

La justícia militar investiga dos nous casos d'assetjament sexual a Girona i a Mallorca

Els fets han tingut lloc al Regiment Arapiles 62 de Sant Climent Sescebes i al Regiment 47 d'Infanteria de Palma de Mallorca
Imatge d'arxiu de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal. | Carla Bergadà

 

La justícia militar ha obert una investigació per dos presumptes casos d'assetjament sexual en el si de les Forces Amades a dues dones soldat en casernes de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) i Palma de Mallorca, segons ha confirmat el Ministeri de Defensa. 

 

El primer cas va tenir lloc al Regiment Arapiles 62, a la casera de Sant Climent Sescebes. Els fets van tenir lloc durant l'octubre de l'any passat, quan una soldat va decidir no sol·licitar la renovació professional a les Forces Armades. Llavors, el seu capità va preguntar els motius que el portaven a prendre aquella decisió i ella va explicar el presumpte cas, denunciant així a un cap i un altre company soldat per assetjament professional i sexual.

Davant aquesta denúncia, el capità va informar el Cap d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra (JEME), el general Francisco Javier Varela, per a l'obertura d'un expedient disciplinari a tots dos militars. Tanmateix, va ser informada la fiscalia, i el titula del Jutjat Togado Militar Territorial número 31 de Catalunya ha acordat la incoació de diligències prèvies per esclarir els fets. 

 

De fet, i segons publica 'El Periódico', el jutge militar estudia si els fets poden ser constitutius de delictes d'abús d'autoritat o relatius a l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques, previstos i castigats al Codi Penal Militar.

 

 

Suport psicològic i jurídic a les víctimes

El segon dels casos va tenir lloc al Regiment 47 d'Infanteria de Palma de Mallorca el passat mes de novembre, quan una soldat va demanar la baixa mèdica a causa del presumpte assetjament que havia patit per part d'un tinent.

 

En aquest cas, va ser el capità qui es va dirigir directament a la justícia per denunciar els fets, els quals ja estan en mans del Jutjat Togado Militar Territorial número 33 de Palma de Mallorca, que ha obert diligències prèvies. Per la seva banda, el tinent ha estat destinat a un altre aquarterament en comissió de servei. 

 

En tots dos casos, el Ministeri de Defensa assegura que s'ha aplicat el protocol enfront de l'assetjament a les Forces Armades i s'ha ofert a les víctimes, ambdues de baixa, suport psicològic i jurídic. La soldat del Regiment de Palma ha acceptat aquesta ajuda jurídica. 

Comentaris