La justificació de l’Audiència de Navarra per haver deixat en llibertat provisional als violadors de ‘La Manada’

Els magistrats s’emparen en el fet que no aprecien risc de fugida

'La Manada' en los Sanfermines
'La Manada' | El Español
 

La decisió presa per la Secció Segona de l’Audiència de Navarra, que ha deixat en llibertat provisional als membres de ‘La Manada’ després de violar en grup a una noia durant els Santfermins de l’any 2016, es basa en el fet que els magistrats no aprecien risc de fugida per part dels condemnats. 

El tribunal no aprecia cap risc de reiteració delictiva

Aquesta apreciació es justifica a causa de la reducció de la sentència relativa a les condemnes que demanava l’acusació, a més que el tribunal tampoc aprecia cap risc de reiteració delictiva. Així doncs, els magistrats assenyalen que la presó provisional s’havia vinculat durant l’any 2017 als alts càstigs sol·licitats per l’acusació i a la imminència del judici oral, però en aquests moments consideren que «aquestes raons han perdut notòriament la força que van poder tenir al seu dia».

La sentència recull que «no havent-se qüestionat durant tot el procés l’arrelament familiar i social dels condemnats», no existeix cap motiu pel qual s’hagi de tenir en consideració ara, «així com tampoc cal seguir invocant el risc de fuga com un risc genèric i no concret».

Durant la tarda d’ahir l’Audiència de Navarra va decidir deixar en llibertat als cinc membres de ‘La Manada’, que havien estat detinguts i tancats a la presó. Així doncs, fa poc queels advocats dels violadors van sol·licitar la posada en llibertat dels acusats, i just aquest dilluns es va celebrar la vista per tal d’estudiar la petició.

Tan sols una fiança de 6.000 euros els separa de la llibertat

D’aquesta manera, els cinc membres seran posats en llibertat provisional, si bé és veritat que els hi han imposat una fiança de 6.000 euros. És a dir, que els joves que pertanyen a ‘La Manada’ podran gaudir de la llibertat fins que s’hagi dictat la sentència final del cas. 

Ells són José Ángel Prenda, Alfonso Jesús Cabezuelo, Ángel Boza, Jesús Escudero i Antonio Manuel Guerrero, que componen els cinc presoners que ben aviat tornaran a campar lliurement per Espanya. Tots ells són amics, còmplices i membres del grup que va abusar sexualment d’una jove de tan sols 18 anys.


Comentaris

envia el comentari