El jutge assegura que Ana Julia va elaborar un «macabre pla criminal»

L'autora del crim va ingressar a la presó de 'El Acebuche' ahir a la tarda

Ana Julia Quezada
Ana Julia Quezada | GTRES

  

Ana Julia Quedaza, l'autora del crim de Gabriel Cruz, va ingressar ahir a presó després que el jutge instructor, Rafael Soriano, així ho dictaminés. Segons el magistrat, la detinguda va actuar amb «una malvada voluntat dirigida especialment a assegurar» l'assassinat del menor. Per això, el jutge ho considera com un «macabre pla criminal».

  

El jutge assegura que la dona va planejar una estratègia per «donar una falsa aparença de preocupació per la desaparició i sort del nen» i, a més, remarca que hauria mentit per emportar-se el nen.

Hi ha nombroses proves que la incriminen  

Soriano ha explicat que no només hi ha com a prova la confessió de la detinguda, sinó que hi ha nombroses proves que la inculpen. Es tracta de proves recopilades per agents de la Guàrdia Civil pertanyents a la Unitat Central Operativa (UCO).

«Resulta presumptament inqüestionable la participació de la detinguda Ana Julia Quezada en la mort del menor i s'infereix una malvada voluntat dirigida especialment a assegurar la comissió del crim», aquesta és la conclusió de l'auto del seu ingrés a presó. D'altra banda, la intenció principal de la dona era «despistar els agents de l'autoritat que participaven en la cerca del menor». D'aquesta manera, podia anar guanyant temps per fer desaparèixer el cos del nen.

Ana Julia Quezada durante la búsqueda de Gabriel
Ana Julia Quezada durant la cerca de Gabriel | Antena 3

Les amenaces de les preses del centre

Ana Julia va ser traslladada, ahir a la tarda, a la presó de 'El Acebuche', un centre penitenciari que està situat a deu quilòmetres d'Almeria. La dona va entrar al mòdul d'ingressos i avui serà traslladada al de dones. Tanmateix, això suposa una gran preocupació pels funcionaris perquè creuen que perilla la seva integritat.

En sortir a la llum la notícia, les preses del centre van voler enviar un missatge alarmant: «Li farem la vida impossible, no serà capaç ni de dormir tranquil·la». «Els nens petits són sagrats», asseguraven les internes.


Comentaris

envia el comentari