El jutge condemna Fèlix Millet a més de nou anys de presó i Jordi Montull a set per l'espoli del Palau de la Música

El jutge condemna Convergència Democràtica de Catalunya pel cobrament de comissions irregulars

L'audiència de Barcelona ha imposat nou anys de presó a Millet i set a Montull
L'audiència de Barcelona ha imposat nou anys de presó a Millet i set per a Montull | CatalunyaDiari.cat

El jutge que investiga el cas Palau ha decidit condemnar Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per lucrar-se a través del cobrament de comissions irregulars, a canvi de l'adjudicació d'obres públiques. Així, la formació nacionalista haurà de retornar un total de 6,6 milions d'euros de les comissions procedents del Palau de la Música. 

La secció 10 de l'Audiència de Barcelona també ha decidit imposat a Fèlix Millet nou anys i vuit mesos de presó, i un total de set anys i sis mesos de presó per a Jordi Montull, per l'espoli del Palau de la Música. Per a la resta d'acusats, el magistrat ha dictat un total de quatre anys i cinc mesos de presó per a Daniel Osacar, quatre anys i sis mesos per a Gemma Montiull, i ha decidit absoldre els dos exdirectius de Ferrovial que estaven sent investigats.

Tot va començar amb un escorcoll dels Mossos d'Esquadra

El tribunal va citar aquest matí fins a 38 parts per donar a conèixer la sentència: tots els acusats, els seus advocats, els fiscals i les acusacions particulars i popular. El cas es va destapar el juliol del 2009 amb un inesperat escorcoll dels Mossos d'Esquadra al Palau de la Música, però ja hi va haver sospites a principi dels 2000, per algunes informacions anònimes que van arribar a l'Agència Tributària i a la Fiscalia, denunciant irregularitats al Palau. 

Inicialment, al setembre del 2009, Fèlix Millet va confessar, seguint els consells del seu advocat, un desfalc de 3,3 milions d'euros. No va ser, però, fins el 2010 que van sorgir les primeres informacions que apuntaven a un possible desviament de diners del Palau a Convergència Democràtica, per finançar el partit de forma irregular. Els diners procedien, principalment, de la constructora Ferrovial, un dels gran patrocinadors del Palau. 

«Convergència volia més diners»

El judici va començar l'1 de març, i va durar quatre mesos i mig, amb un total de setze acusats que van comparèixer en una cinquantena de sessions. Tant Millet com Montull van reconèixer durant el judici l'espoli de la institució, i van afirmar que Convergència Democràtica de Catalunya cobrava comissions d'un patrocini de la constructora Ferrovial al Palau. 

Els acusats ho van reconèixer per aconseguir una rebaixa de les penes, pactada amb la mateixa Fiscalia. En una declaració, Millet va qualificar d'«error brutal» el desviament de fons, mentre que Montull va explicar que les comissions van arribar a passar del 3% al 4% perquè «Convergència volia més diners». 

Per la seva banda, la formació política i el seu extresorer, Daniel Òscar, sempre han negat qualsevol finançament irregular, i fins i tot van arribar a assegurar que en aquest judici «s'ha mentit molt». Amb aquesta sentència, però, el cas no queda tancat, i és que probablement les parts recorreran la sentència, que passarà al Tribunal Suprem. Amb tot, i tenint en compte els recursos, el tancament definitiu del cas podria trigar encara dos o tres anys. 


Comentaris

envia el comentari