rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

El jutge decreta presó preventiva, comunicada i sense fiança per a l'assassí de Blanes

Ronaldo Bolívar va matar a ganivetades la seva parella, Patricia Zurita, la matinada del passat 9 d'abril
L’assassí de Blanes i el seu fill, que va patir ferides a les mans | Xarxes socials

 

El magistrat del jutjat d'instrucció número cinc de Blanes va decretar dimecres presó provisional, comunicada, i sense fiança per al presumpte autor del crim de Blanes. Segons ha indicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), una comissió judicial es va desplaçar fins a l'Hospital de Calella, on l'acusat continua ingressat després d'autolesionar-se, però aquest es va acollir al seu dret a no declarar. 

Cal dir també que, ahir a la tarda, més de 400 persones van concentrar-se davant l'Ajuntament de Blanes per guardar un minut de silenci en memòria de la dona assassinada, Patricia, la primera víctima de la violència masclista a Catalunya aquest any. 

 

Primera víctima de la violència de gènere aquest 2018

Els fets van tenir lloc la matinada del passat 9 d'abril, quan Ronaldo Bolívar, de 41 anys, va apunyalar diverses vegades la seva dona. La parella, d'origen bolivià, estava en tràmits de separació, i l'home també patia depressió, segons han indicat policials. Els tres fills del matrimoni eren a casa en el moment de l'assassinat, i de fet va ser una filla qui va alertar la policia al voltant de les 6 del matí. 

 

Quan els agents dels Mossos d'Esquadra van arribar a la casa, van trobar la dona ferida de gravetat, i van detenir Ronaldo, que també estava ferit en una de les habitacions. Segons les primeres investigacions, sembla que l'home va atacar Patricia, de 40 anys, amb un ganivet de cuina de grans dimensions, quan aquesta es trobava al llit, indefensa. Després de ser apunyalada ella va intentar incorporar-se i sortir de l'habitació per demanar auxili, cosa que explicaria les restes de sang que hi havia al pis.

 

Patricia Zurita, assassinada a Blanes, amb dos dels seus fills. | Xarxes socials

 

El més impactant, però, és que els tres fills de la parella eren a casa en el moment de l'assassinat. El més petit, de 10 anys, va entrar a l'habitació i va veure la seva mare apunyalada, i com el seu pare intentava autolesionar-se. Immediatament, va dirigir-se cap a ell per aturar-lo, però el seu progenitor va tallar-lo a ell també en una de les mans. Ara, el cas continua en mans del jutjat d'instrucció número 5 de Blanes.