IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un jutge decreta tres anys de presó per a un violador perquè la víctima no va «oposar resistència» a Cantàbria

No es tracta del primer cas que una condemna genera molta indignació social

Un home acusat d'abusar sexualment d'una nena de tan sols cinc anys fins que va complir els deu ha vist com la seva condemna es reduïa fins als tres anys i nou mesos de presó. Els fets van tenir lloc a Cantàbria, i el jutge de l'Audiència Provincial encarregat del cas va considerar que no hi va haver «agressió sexual».

La decisió es va prendre després de considerar que «no es va provar que la menor hagi oposat resistència física o hagi protestat, plorat o cridat». Es tracta d'una sentència força criticada per molts col·lectius, que consideren que l'escrit és sexista i discriminatori. 

Una de les organitzacions més crítiques ha estat Women's Worldwide que ha assegurat a través de l'advocada Aintzane Márquez que consideren que «aquestes circumstàncies són completament alienes a si uns fets són constitutius d'agressió sexual». 

A una víctima li van preguntar si «va tancar bé les cames» 

No es tracta de l'únic cas, i és que a Navarra, més enllà de la conegudíssima sentència de 'La Manada', la polèmica va tornar a sorgir quan una magistradali va preguntar a una víctima d'agressió sexual si «va oposar resistència a les agressions i si va tancar bé les cames». 

Davant les crítiques generades, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) es va veure obligat a argumentar les preguntes de la magistrada. En concret, va explicar que l'expressió va sorgir de la necessitat de «concretar l'ús de la força física i l'oposició o resistències de la víctima davant de l'agressió».

Absolt després de cridar «xoxets» a les seves treballadores

A més a més, també cal sumar-hi un cas de l'Audiència Provincial de Múrcia, que també va aixecar una gran indignació. I és que el jutge va decidir desestimar les acusacions d'abús i assetjament sexual contra un empresari que deixava notes amb un alt contingut sexual i cridava «xoxets» a les seves treballadores. 

Gràcies a aquesta polèmica decisió, l'acusat va esquivar una condemna, i va quedar absolt de dos delictes d'assetjament sexual i un d'abús sexual. El tribunal va argumentar la decisió assegurant que les expressions representaven tan sols «una falta de consideració i desatenció» cap a les seves treballadores. 


Comentaris

envia el comentari