Un jutge demana detenir Willy Toledo per no assistir a declarar en dues ocasions

Té una denúncia interposada per l'Associació d'Advocats Cristians arran d'una publicació de Facebook

Willy Toledo
Willy Toledo | Arxiu

El jutjat d'Instrucció número 11 de Madrid ha ordenat la detenció de Willy Toledo per no assistir a declarar en dues ocasions. L'actor va ser denunciat per l'Associació d'Advocats Cristians arran d'una publicació de Facebook l'any 2017 en la qual, segons l'organització, s'havia comès un delicte contra els sentiments religiosos. L'actor no s'ha presentat a cap de les dues citacions i el jutge ha decidit ordenar la seva detenció i convocar una nova citació per al pròxim 13 de setembre.

A més, l'Associació d'Advocats Cristians ha anunciat a través d'un comunicat que demanarà al jutge que valori la possibilitat d'atribuir-li també un delicte d'odi, després que Toledo opinés per televisió que si durant la Guerra Civil s'incendiaven esglésies és perquè «farien alguna cosa» i justifiqués l'afusellament de persones per la seva fe.

Insultar a Déu a les xarxes

La denúncia contra Willy Toledo ve provocada per una publicació que l'actor va fer el juliol de 2017 defensant tres dones que van ser acusades d'un delicte contra els sentiments religiosos per organitzar la «processó del cony insubmís», un moviment feminista en el qual passejaven la recreació gegant d'una vagina com si fos una processó de Setmana Santa.

En un missatge a Facebook, Toledo es va mostrar indignat amb què això pogués ser jutjat i ho va catalogar com un acte de repressió. «Em cago en Déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de 'la santedat i la virginitat de la Verge Maria'», publicava l'actor.

«M'hauran de venir a detenir»

Des del moment en què el jutge el va citar a declarar, Willy Toledo ja va deixar clar que no tenia pensat anar a fer-ho, ja que considerava que era «una farsa». «Si em volen veure, hauran de venir a detenir-me», deia a l'agència EFE. I és que per l'actor el delicte contra els sentiments religiosos prové d'una llei «antidemocràtica» que «impedeix als ateus donar la seva opinió».

«Jo sóc ateu i no crec en la virginitat ni en la santedat de la Mare de Déu», insistia l'actor, assegurant que seguiria pensant el mateix encara que acabés entrant a la presó: «Si en aquest país, cagar-se en el dogma de fe de la santedat i la virginitat de la Mare de Déu suposa que un ciutadà hagi d'entrar a la presó, entraré».


Comentaris

envia el comentari