El jutge envia a presó els pares del nadó maltractat ingressat a l'hospital Joan XXIII

El nadó d’un mes encara està ingressat a l’UCI en estat greu

El vehicle de Mossos d'Esquadra que custodia els pares del nadó, en la seva arribada a l'Audiència.
El vehicle de Mossos d'Esquadra que custodia els pares del nadó, en la seva arribada a l'Audiència. | TarragonaDigital

El jutge del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Audiència de Tarragona ha acordat enviar a presó provisional, comunicada i sense fiança els pares del nadó maltractat ingressat a l’UCI de l’Hospital Joan XXIII. A les nou del matí d’aquest dissabte, 16 de febrer, els pares, un noi de 21 anys i una de noia de 22, havien passat a disposició judicial. La causa està oberta pels delictes de lesions i violència física habitual en l’àmbit de la llar. El magistrat s'inhibirà als jutjats de Valls, competents pel lloc dels fets. El nadó encara es troba ingressat en estat greu a la Unitat de Cures Intensives (UCI) Neonatal de l’Hospital Joan XXIII.

Els pares van acudir el passat dimecres, 13 de febrer, a l’Hospital Joan XXII perquè el seu nadó d’un mes de vida presentava taques i marques al cos. El bebè va ingressar a l’UCI Neonatal del centre hospitalari. Davant d’aquest cas, des de l’hospital van avisar la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA), que van alertar els Mossos d’Esquadra. A més, la DGAIA va informar que es presentaria com a acusació particular a la causa judicial.

El pare va ser investigat per un cas similar amb un altre fill

El dijous a la tarda, la DGAIA obria un expedient i assumia la tutela del menor. Per la seva banda, els Mossos van detenir els pares del nadó, un noi i una noia de 21 i 22 anys de nacionalitat espanyola i veïns de Montblanc. De fet, el pare del nadó va ser investigat per un cas similar amb un altre fill més gran fruit d’una parella anterior. El 2017 el pare va acudir a l’hospital amb el nadó i els Mossos van obrir una investigació per maltractament, però el cas es va haver d’arxivar per falta de proves.

 

En un primer moment la família desmentia les acusacions de maltractament

Quan es va saber la notícia, la família dels pares del nadó van desmentir les acusacions de possible maltractament. Asseguraven que els joves de 21 i 22 anys van anar a Urgències de l’Hospital Joan XXIII per un cas «de fongs a la boca», que haurien provocat les marques i taques per tot el cos.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari