Bèlgica ajorna la decisió i manté la llibertat de Valtònyc

De moment, el raper mallorquí no serà extradit a Espanya

Josep Miquel Arenas Beltrán, Valtonyc, en una imatge d'arxiu.
Josep Miquel Arenas Beltrán, Valtònyc, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari

El tribunal belga ha rebutjat, de moment, l'extradició automàtica del raper mallorquí Valtònyc. El tribunal ha ajornat la decisió sobre si l'extradeix o no a Espanya, que finalment es prendrà el mes de setembre. Precisament aquest dimarts començava el judici a Bèlgica, a la ciutat flamenca de Gant, contra el raper Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, per resoldre si era entregat o no a l'estat espanyol.

Ha sigut el mateix raper qui ha comunicat la decisió del jutjat de la ciutat de Gant, on es troba des que va marxar d'Espanya fa ja uns mesos. El mallorquí ha assegurat que està «molt content» per la notícia.

El raper Valtonyc, amb Lluís Puig i els seus advocats, aquest dimarts als jutjats de Gant
El raper Valtonyc, amb Lluís Puig i els seus advocats, aquest dimarts als jutjats de Gant | Twitter (@PuigGordi)

 

Condemnat a tres anys i mig de presó

Valtònyc es troba a Bèlgica des del passat dia 5 de juliol, quan va marxar d'Espanya després de ser condemnat a presó per l'Audiència Nacional -condemna confirmada després pel Tribunal Suprem-, acusat d'apologia del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres d'algunes de les seves cançons, escrites fa sis anys. Llavors el raper no va ingressar de forma voluntària a un centre penitenciari i va decidir exiliar-se al país europeu.

En conseqüència, la justícia espanyola va activar una euroordre per reforçar-ne l'extradició i, en un primer moment, un jutjat belga el va mantenir en llibertat provisional a l'espera de la resolució del procés. Aquest dimarts s'ha celebrat la vista en la qual el jutjat belga ha decidit ajornar la decisió sobre l'extradició.

L'advocat Boye critica les acusacions contra el raper

Gonzalo Boye, un dels advocats que està ajudant el raper, ha afirmat al seu Twitter un cop que s'ha conegut la notícia, que alguns dels delictes dels quals està acusat Valtònyc, en realitat, mai els ha comès. 


Comentaris

envia el comentari