rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El jutge que investiga la violència de l'1-O admet a tràmit la querella de l'home que va perdre un ull per una pilota de goma

Roger Español va rebre l'impacte d'una pilota de goma disparada per la Policia Nacional
El Sistema d'Emergències Mèdiques durant l'evacuació del ferit a l'ull | CatalunyaDiari.cat

 

El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, que investiga la violència de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil del passat 1 d'octubre, ha admès a tràmit la querella de Roger Español, la víctima que va perdre un ull com a conseqüència de l'impacte d'una pilota de goma, per un suposat delicte de lesions interposada el 14 de novembre passat.

 

Segons publica el mitjà 'Vilaweb', el magistrat ha demanat que s'identifiqui l'agent que va disparar l'arma a l'exterior de l'escola Ramon Llull de Barcelona. A la querella, Roger Español assenyala tres agents de la Policia Nacional com a responsables de la seva lesió.

 

Així doncs, la defensa de Roger Español dirigeix la denúncia contra tres agents del cos policial, l'autor material del tret, que encara no té identificat, i dos comandaments que sí que se sap que eren allà, un inspector i un sotsinspector. Des del Centre Iridia, que porta la defensa d'Español, es fa una valoració «molt positiva» de la decisió del jutjat perquè «és un pas més» per a la identificació dels autors i per a l'esclariment dels fets.

 

D'altra banda, el jutge també ha demanat que se l'informi de la matrícula del vehicle i del númer d'identificacció dels agets de les futgonetes que es van dirigir a l'escola en qüestió. 

 

Tanmateix, ha sol·licitat les imatges dels agents que es va enregistrar durant la jornada de l'1-O justament on la víctima a rebre l'impacte de la pilota de goma. També ha demanat les comunicacions entre els agents i el centre de comandaments, segons apunta el mitjà citat.

 

 

Una bala disparada a nomes 15 metres 

Cal recordar que Roger Español va presentar la querella, que ara ha estat admesa a tràmit, el passat14 de novembre. Segons les imatges recopilades, la bala que va malmetre l'ull del querellant va ser disparada per un escopeter de la Policia Nacional a uns 15 metres de distància d'on era ell i en inclinació plana, cosa prohibida per alguns protocols policials. 

Demanen responsabilitats penals

Per aquest motiu, els querellants demanen responsabilitats penals per a l'escopeter i per a dos comandaments sobre el terreny, i responsabilitats polítiques que podrien arribar al Congrés de Diputats. Español vol ser l'últim ferit per pilota de goma a l'Estat i per això vol que es prohibeixin aquests projectils, tal com es va fer a Catalunya el 2014.

Comentaris