El jutge reobre el 'cas Marta del Castillo' amb noves pistes per trobar el seu cos

Noves esperances per a la família de la jove sevillana assassinada

Marta del Castillo
Marta del Castillo |

Inesperat gir en el 'cas Marta del Castillo'. El jutge que porta actualment la investigació ha decidit que el cas de la mort i desaparició de la jove sevillana no està tancat i ha considerat oportú reobrir el cas. Tot plegat, després de la documentació nova que van aportar els pares de la víctima, que recordem va ser vista per última vegada el gener de 2009.

La decisió ha estat presa pel jutjat d'instrucció número quatre de la ciutat andalusa. Aquest ha demanat oficialment a la Policia Nacional que obri les corresponents diligències per confirmar la veracitat d'aquestes noves informacions. Aquests documents donarien fiabilitat i consistència a l'última de les versions ofertes per l'únic acusat de l'assassinat, Miguel Carcaño, que es troba actualment a la presó. Cal recordar que en ella implica directament al seu germà.

Noves esperances per a la família 

S'obre així una nova esperança perquè aquesta nova informació pugui portar a la localització del cos de Marta del Castillo. Cal recordar que fa anys que s'ha intentat trobar el seu cos sense èxit. Han estat nombroses les operacions de recerca en terra i també al riu Guadalquivir que s'han fet, sense que hagin donat els resultats esperats.

Aquests documents demostrarien una falsedat i una estafa presumptament comesa per Francisco Javier Delgado, germà de Carcaño, que va ser absolt d'encobriment i amenaces en el judici celebrat a l'Audiència de Sevilla. Tot i això, ara s'obre la possibilitat d'implicar-lo en l'assassinat.

Carcaño va explicar en la seva setena versió dels fets que Marta del Castillo es va posar enmig d'una baralla familiar per motius econòmics entre ell i el seu germà. Aquest fet els podria haver portat, suposadament, als dos a la presó. La jove hauria intentat defensar el que llavors era el seu amic, Miguel Carcaño.

Caldrà veure si aquest fet permet que realment hi hagi un nou judici pel cas de Marta del Castillo. Realment sembla que les opcions són escasses perquè ja existeix una sentència ferma sobre l'absolució del germà de Carcaño. 

Antonio del Castillo va parlar directament amb Carcaño

Aquesta nova oportunitat per aclarir el cas de la Marta es deu a l'esforç incansable de la família de la jove sevillana per saber tota la veritat. El mateix pare de Marta, Antonio del Castillo, va aconseguir, per fi, que Miguel Carcaño aportés una mica més de llum al cas el passat 2017.

Va ser llavors quan l'Antonio es va entrevistar amb el presumpte assassí de la seva filla a la presó d'Herrera de la Manxa, on compleix la seva condemna. Concretament, va ser el 24 de febrer quan, en una conversa, li va suggerir que «mirés els papers de la hipoteca» del pis del carrer Lleó XII, on hauria passat les seves últimes hores Marta i on podrien haver posat fi a la seva vida.

Entre aquests papers es trobarien una sèrie de documents com «nòmines, la vida laboral o declaracions de la renda» que els dos germans haurien utilitzat per obtenir un préstec de 108.000 euros. Es creu que haurien comès «un frau de falsificació de documents» i que «hi ha més gent implicada, persones que reben diners».

Aquestes pistes van ser rebutjades per un altre jutge

Curiosament, un altre jutge del jutjat d'instrucció número quatre de Sevilla, Francisco de Asís Molina, havia decidit no fer cas a aquesta nova versió dels fets defensada per Miguel Carcaño. El 2013 va decidir arxivar la causa, després d'una investigació policial, per considerar-la «inversemblant, fantasiosa, inconsistent, il·lògica i increïble». 

En aquell moment va afirmar que la decisió policial d'obrir aquesta línia de recerca va ser una clara «extralimitació». I és que no va voler donar veracitat a Carcaño davant la seva incredibilitat «notòria i grollera».


Comentaris

envia el comentari