La jutge Carmen Lamela torna a negar la llibertat a l'expresident del Barça, Sandro Rosell

Se l'acusa de blanqueig de diners relacionat amb la seva activitat en el món del futbol
Sandro Rosell acompanyat de Josep Maria Bartomeu Floreta   | CatalunyaDiari.com

 

Mesos abans que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, o que Oriol Junqueras i els consellers cessats fossin empresonats, una altra personalitat catalana associada amb l'èxit en els negocis i el futbol va començar a comprovar l'estat de les presons espanyoles. Es tracta, com ja sabran, de l'expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell.

 

Acusat d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals durant la seva tasca relacionada amb el món del futbol i els drets d'imatge de marques tan importants com Nike —Rosell tenia una molt fructífera relació amb la federació brasilera de futbol arran del seu treball en aquesta empresa—, des del passat 25 de maig està tancat a la presó.

Peticions de llibertat continues

No és la primera ocasió en què Rosell i els seus advocats demanen que se'ls concedeixi la llibertat condicional. En totes les oportunitats però, se'ls ha estat denegada per la mateixa raó: el risc de fuga i reiteració delictiva de l'expresident del Barça.

 

La jutgessa instructora de la causa, la ja coneguda Carmen Lamela, va decidir l'empresonament en considerar que Rosell liderava una organització criminal internacional dedicada al cobrament de comissions il·legals derivades dels drets de la selecció de futbol brasiler. Derivats d'aquesta activitat, l'expresident hauria blanquejat gairebé 15 milions d'euros.