Jutgen per assetjament laboral al cap de la Policia Local de Vallirana

El sergent hauria patit durant vuit anys un suposat maltractament psicològic

Els agents han detingut un home de 41 anys que circualav amb el cotxe d'una altra persona
El sergent hauria patit assetjament laboral durant 8 anys | CEDIDA

La jutge de Sant Feliu de Llobregat ha enviat a judici al cap de la Policia Local de Vallirana, al Baix Llobregat, per un suposat assetjament laboral amb maltractament psicològic d'un sergent del cos, segons avança 'SER Catalunya'. El cap serà processat per una querella que va presentar un sergent del cos, amb 33 anys d'experiència, que té reconeguda la invalidesa absoluta a causa del suposat assetjament laboral.

Per la seva part, l'Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs que va presentar el cap de la Policia Local que atribueix la denúncia a una venjança contra l'Ajuntament. En aquesta línia la jutge també va arxivar una querella contra el primer tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Óscar Suñé.

L'assetjament va durar 8 anys

La investigació ha quedat tancada després que declaressin dotze testimonis, el mateix cap, el denunciant, forense i pèrits. En l'escrit s'exposa que el cap va tracta de forma despectiva al sergent tot desautoritzant-lo davant els seus companys, encomanant-li feines que no exigia als altres, vexant-lo públicament i oferint-li canviar de destí.

Com a conseqüència, li va provocar al sergent un trastorn depressiu major crònic greu i un trastorn neuròtic amb ansietat generalitzada a causa dels 8 anys que va durar l'assetjament laboral. També reclama que se li reconegui que pateix una malaltia laboral i no una comuna.

D'altra banda, el processat ha presentat un recurs a l'Audiència de Barcelona perquè assegura que la jutge no ha tingut en compte l'informe mèdic que indica que el quadre psíquic que pateix el sergent es deu a una malaltia prèvia que s'hauria vist agreujada per una operació. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari