Un mosso roba joies confiscades de la comissaria a Tarragona

La Fiscalia demana un any i onze mesos de presó i gairebé sis anys d'inhabilitació

La Fiscalia de Tarragona demana un any i onze mesos de presó i gairebé sis anys d'inhabilitació| TarragonaDigital

Un any i onze mesos de presó i cinc anys i onze mesos d’inhabilitació. Aquestes són les penes que afronta un mosso d’esquadra acusat d’haver-se apropiat unes joies confiscades de la comissaria del Vendrell, segons informa el Diari de Tarragona. A més, la Fiscalia també li imputa un delicte de malversació de cabals públics. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La companya sentimental de l’acusat i la mare d’aquesta també figuren dins el procediment acusades d’un delicte de receptació. La Fiscalia demana cinc mesos de presó i cinc d’habilitació. L’escrit d’acusació informa que l’acusat pertanyia des del 21 d’octubre de 2008 a la Unitat d’Investigació de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès, concretament al grup de robatoris amb força.

L’home va aprofitar, entre l’octubre del 2008 i el setembre del 2009, el lliure accés que tenia al magatzem de la seva unitat per sostreure una llarga llista de joies confiscades. El pròxim 27 de març tindrà lloc la compareixença en la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona perquè totes les parts arribin a un acord sobre la pena. Sinó és així es convocarà un judici sota jurat popular.

L’acusat va robar 22 objectes

Els Mossos d’Esquadra van detectar que havien desaparegut 22 objectes de la comissaria, que posteriorment van ser trobats al domicili de l’acusat i la seva parella a la Bisbal del Penedès i a la mare d’aquest a Sant Boi del Llobregat. Les joies van ser decomissades a una dona durant un control policial dut a terme pels agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria del Vendrell. L’acusada no va en va justificar la procedència i del mateix control també es van decomissar diversos mòbils, rellotges, i altres joies que no es van trobar.

Posteriorment, l’advocat de la dona va reclamar a la Unitat d’Investigació dels Mossos els objectes perquè, segons va informar, podia aportar la factura. Va ser en aquest moment quan el cap d’unitat, juntament amb dos agents més, van detectar que moltes de les joies havien desaparegut. Per tot plegat, els objectes tenien un valor de 27.806 euros i 2.140 els que no es van trobar.


Comentaris

envia el comentari