Jutgen la catalana que es va negar a ser membre d'una mesa electoral per «insubmissió»

Maria Isabel Barroso, afiliada al sindicat CNT, ha assegurat, en una carta, que mai ha participat «en unes eleccions que volen fer passar per demòcrata un Estat que no ho és»

Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona.
Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona. | TarragonaDigital

Aquest dimarts, 7 de maig, a partir de les 11 del matí, una tarragonina, Maria Isabel Barroso, serà jutjada davant el Jutjat Penal número 4 de Tarragonaper «insubmissió», arran que es va negar «a participar com a segona suplent de presidenta a les eleccions de 2016». Ara s'enfronta a una pena de 10 mesos de presó, demanada per la fiscalia, o una multa de 540 euros.

Barroso, afiliada al sindicat CNT i membre de l'Ateneu Llibertari Alomà, va presentar al·legacions al seu nomenament que no van ser acceptades i, perquè no va admetre aquesta resolució, el seu cas va acabar davant un jutjat penal. En una carta dirigida a la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Tarragona, en resposta al rebuig de les seves al·legacions per part de la JEZ, Maria Isabel Barroso ha assegurat que «perquè no hi ha cap obligació legal de participar activament en les votacions, considero incoherent que es forci a participar en qualitat de membres de la mesa electorals a aquells ciutadans que no reconeixen la validesa d'aquest dret».

Així mateix, l'encausada ha afirmat que «la meva objecció de consciència es recolza en la meva negativa a participar en unes eleccions que pretenen atorgar imatge de demòcrata a un Estat que ha demostrat a bastament que no és tal».

 

Manifestació en suport de Maria Isabel Barroso

Des de l'Ateneu Llibertari Alomà han convocat, per aquest dimarts a partir de dos quarts d'onze davant els jutjats de Tarragona, una manifestació de suport de «la nostra companya Màbel». Des del perfil de Twitter d'aquesta associació han afirmat que aquesta manifestació serà «per acompanyar i solidaritzar-nos amb la Màbel».

L'Ateneu ha acabat la seva convocatòria per aquesta manifestació dient que «davant les lleis injustes, és correcte desobeir! Aquesta democràcia és mentidera! No creiem en el circ electoral! Per l'abstenció activa!». 


Comentaris

envia el comentari