Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de BCN

Jutgen un urbà per agredir un ciclista: «Et rebento»

El denunciant assegura que va ser «colpejat reiteradament a la cara, al cap i a les costelles»

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de BCN
Jutgen un urbà per agredir un ciclista: «Et rebento» | Cedida

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que estava fora de servei,  va colpejar i amenaçar presumptament un ciclista després d'haver tingut una discussió amb ell. Avui, l'Audiència de Barcelona ha començat a jutjar els fets que van passar el juny del 2016.

L'acusació demana fins a  quatre anys de presó per un delicte contra la integritat moral i dos anys per un delicte de lesions. Per la seva banda, la Fiscalia s'ha sumat a la petició de tots dos delictes, encara que rebaixen les penes: un any i mig de presó pel delicte contra la integritat moral  – pel qual també sol·licita una inhabilitació professional de tres anys –  i una multa de 450 euros per un delicte lleu de lesions.

L'incident va començar cap a les 5.20 de la matinada quan un veí de Barcelona que tornava cap a casa amb bicicleta es va veure involucrat en una discussió de trànsit amb un agent que anava de paisà. Segons el denunciant,  l'agent va baixar del vehicle i el va començar a increpar fins que aquest va caure a terra.  Va ser llavors quan van arribar més agents de la Guàrdia Urbana i van portar als dos homes dins de la comissaria.

 

El ciclista, en adonar-se'n que es tractava d'un urbà, va gravar un àudio amb el mòbil

Fins que el ciclista no va veure com l'agent es comportava dins la comissaria no va ser conscient que es tractava d'un urbà. En adonar-se'n, va decidir gravar un àudio amb el seu telèfon. A l'àudio, que s'ha remès als jutjats com a prova, se sent a l'agent escridassar al jove amb frases com «pagaràs per això» i «et rebento». A més, el denunciant assegura que va ser  «colpejat reiteradament a la cara, al cap i a les costelles». A més asseguren que a la gravació es poden escoltar els cops i que a la sala es trobaven altres policies que no van fer res per evitar l'agressió.

L'informe mèdic del denunciant expressa que, a causa de l'agressió, aquest presentava «eritema del front-parietal dret i erosió i eritema del costal dret» i «lesions psíquiques consistents en una síndrome d'estrès agut».

La Fiscalia creu que l'actuació del guàrdia urbà va ser  «desmesurada i desproporcionada» i juntament amb l'acusació asseguren que les lesions van durar 60 dies i que la primera quinzena la va passar «incapacitat per a realitzar les seves ocupacions habituals».

 

També et pot interessar...