IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La jutgessa del 'cas Julen' denega totes les proves demanades per la defensa

L'autòpsia preliminar de Julen deixa sense fonament la hipòtesi presentada per la defensa del propietari de la finca sobre les causes de la mort del menor

David Serrano, tío de Julen
La jutgessa del 'cas Julen' ha denegat totes les proves presentades per la defensa del propietari de la finca | La Sexta

Els resultats de l'autòpsia preliminar que se li va realitzar al petit Julen van indicar que el nen va morir a causa d'un traumatisme cranioencefàlic a la part esquerra del seu cap. Aquesta informació deixava sense fonament la defensa del propietari de la finca que és l'únic investigat per homicidi imprudent. És per això, que la jutgessa que està a càrrec del cas ha decidit denegar totes les proves que la defensa va demanar.

Segons recull 'España Diario', els advocats del propietari de la finca de Totalán, David Serrano, van presentar un informe on exposaven que el menor hauria mort pel cop que li hauria donat una piqueta utilitzada durant les primeres hores del seu llarg rescat. No obstant això, la jutgessa ha expressat que les proves «no es consideren pertinents en aquest estat del procediment a les finalitats de la investigació».

Julen
A l'informe la defensa exposava que el menor hauria mort pels cops causats per una piqueta utilitzada durant el seu rescat | Cedida

 

La jutgessa rebutja la hipòtesi de la defensa

La jutgessa ha rebutjat les peticions de la defensa perquè considera que falten unes altres diligències «essencial als autos presentats». També ha retret a la defensa que obviï que només hi ha un informe preliminar de l'autòpsia i que per tant «les diligències d'investigació que proposen no s'estimen pertinents».

D'altra banda, l'advocat de Serrano, Antonio Flores, ha explicat que no es tracta d'una idea «desgavellada que una piqueta causés la mort del nen», tal com s'esmenta a l'informe presentat, perquè en el moment en què es va extreure la piqueta del pou s'hi van observar «vuit cabells de Julen, alguns d'ells des de l'arrel». El lletrat també ha demanat que declarin membres de l'equip de rescat i els agents que van extreure el cos del petit i al cap del Consorci Provincial de Bombers.

  • Altres notícies: L'àvia de Julen se sincera: «La muntanya es va enamorar d'ell»

Malgrat l'informe presentat per la defensa, els resultats de l'autòpsia preliminar han indicat que la causa de la mort de Julen va ser un traumatisme cranioencefàlic sever, morint així el mateix dia de la caiguda. Així doncs, no va morir asfixiat perquè va morir abans de quedar enterrat sota del tap que es va formar. D'aquesta manera, contradiu l'informe presentat per la defensa de Serrano que tenia la intenció de culpar a l'equip de rescat tot i que aquests sí que haurien pogut incrementar el tap de fans i pedres que es va acabar generant.


Comentaris

envia el comentari